Barış Yarkadaş hesap mı bilmiyor, yalan mı söylüyor? İsmail Saymaz'ı bile güldürdü...

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV'de katıldığı programda akıllara zarar bir iddiada bulundu. Üstelik bu iddiasını da konuştuğunu ileri sürdüğü bazı doktorlara dayandırdı. Türkiye'de 40 milyon kişinin koronavirüs ile enfekte olduğunu iddia eden Yarkadaş'ı Prof. Dr. Serdar Savaş bile ikna etmekte zorlandı...

Halk TV'de Deniz Zeyrek'in moderatörlüğünde, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'ın sürekli konuk olduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında koronavirüs salgınının Türkiye'deki etkileri konuşuluyordu. Programın tek uzman konuğu ise Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Serdar Savaş idi. 

Programın bir bölümünde CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş "Şimdi Türkiye söyleceklerime kilitlenecek" deyip akıllara zarar bir iddiada bulundu. 

Yarkadaş, konuştuğu uzmanların Türkiye'deki enfekte sayısını bulmak için vaka sayısının 444'le çarpılması gerektiğini söylediğini, buna göre ülkede 40 milyon kişinin Kovid-19 ile enfekte olduğunu ileri sürdü. 

Prof. Dr. Savaş bunun mümkün olmadığını söylese de Yarkadaş iddiasında ısrarcıydı.

Savaş bunun üzerine, "Eğer 40 milyon kişi enfekte ise problem kalmıyor, o zaman her yeri açalım, çünkü Türkiye bağışıklık kazanmış demektir" diye konuştu. 

Yarkadaş bunun üzerine "Konuştuğum doktorlar 40 milyon enfekte kişinin olduğunu, bu sayı 52 milyona ulaştığımızda bu belayı atlatacağız diyorlar" dedi...

Yarkadaş'ın pandemi matematiğine bile aykırı iddiasına İsmail Saymaz'ın tepkisi "gülmek" olurken Prof. Savaş bunun neden mümkün olamayacağını tekrarladı, bu konuyu konunun uzmanı olan enfeksiyon hocalarına sorulması gerektiğini belirten Savaş, "Türkiye'de 1,5 milyon enfekte kişi var. Keşke 40 milyon olsa." dedi. 

Sonra Türkiye'de koronadan ölüm oranına dikkat çekip sözlerini şöyle sürdürdü: 40 milyon olsaydı, yüzde 2 ölümden kaç kişi ölürdü. Bi hesap edin 40 milyonun yüzde 2'sini. "

Bunun üzerine Yarkadaş hocam bu hesap işine girmeyin deyip işi gırgıra vurmaya çalıştı. 

Ancak, Savaş Hoca sözlerini "Çok ciddi bir konu konuşuyoruz. Eğer 40 milyonda yüzde 2 ölmüş olsa ki vakalarımız öyle. Bir sıfır attık 4 milyon, 1 sıfır daha attık 400 bin. 2 ile çarptık. Dediğinizin olması için şu an Türkiye'de 800 bin tane ölmüş adam olması lazım. Eee herhalde o kadar yok diye tahmin ediyorum. Onun için bu hesaplara girmeyin" diye sürdürdü. 

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber