Barajdaki su seviyesi yükselince ortaya çıktı: Alibeyköy Barajı'nda çöple doldu

İstanbul'da meydana gelen yoğun kar yağışı barajlardaki su seviyesinin ciddi şekilde artmasına neden oldu. Alibeyköy Barajı'nda su seviyesinin artması sonrası kıyılardaki çöpler tahliye kapaklarının bulunduğu bölümde birikmeye başladı. İstanbul'a su sağlayan önemli barajlardan olan Alibeyköy barajında doluluk oranı yaklaşık 4 ay önce yüzde 17.03 olarak ölçülmüştü.

İstanbul'da kurak geçen sonbaharın ardından barajların doluluk oranlarında büyük düşüşler yaşanmıştı. 2021 yılının Kasım ayında doluluk oranı yüzde 41.19 olarak ölçülmüştü. İstanbul'da birbiri ardına etkili olan  yağışlı sistemlerin ardından doluluk oranları hızla yükselişe geçmişti. İSKİ verilerine göre bugünkü baraj doluluk oranı yüzde 87.11 olarak ölçüldü.

ALİBEYKÖY BARAJI ÇÖPLÜĞÜ DÖNDÜ

İstanbul'a su sağlayan önemli barajlardan olan Alibeyköy barajında doluluk oranı yüzde 80.69  olarak ölçüldü. Yaklaşık 4 ay önce doluluk oranı yüzde 17.03 olarak ölçülen Alibeyköy barajında su seviyesindeki hızlı yükseliş beraberinde bir kirlilik sorunu ortaya çıkardı.

Kıyılarda piknik yapan vatandaşlar tarafından bırakılan çöpler suların yükselmesiyle yüzmeye başladı. Su havzasında bulunan çöpler rüzgarında etkisiyle Sultangazi ilçesinde bulunan tahliye kapaklarının bulunduğu bölümde birikmeye başladı.  Bölgedeki kirlilik havadan da görüntülendi.

İstanbul'da Istranca ve Kazandere baraj gölü havzalarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. İstanbul'da doluluk oranı en az olan baraj ise yüzde 61.09  ile Sazlıdere barajı oldu.

Fenerbahçe'de kaçan para büyük oldu! İşte elenmenin bedeli Şahan Gökbakar'dan Yılmaz Morgül taklidi İstanbul Fatih'te 2 İETT otobüsü çarpıştı! Yaralılar var
Sonraki Haber