Balkanlarda arka arkaya meydana gelen depremler, Türkiye’yi etkileyecek mi?

Balkanlar'da dün sabah itibariyle arka arkaya meydana gelen depremler, Türkiye'de yeni bir deprem korkusu yarattı. Arnavutluk ve Bosna Hersek'te meydana gelen bu depremler Türkiye'yi etkileyecek mi? Deprem ihtimaline karşı nasıl hazırlıklı olmalıyız? Jeolog Şener Üşümezsoy, SuperHaber muhabiri Gizem Er'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Balkanlardan dün sabah saatlerinden itibaren peş peşe deprem haberleri geldi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, önce Arnavutluk'ta merkez üssü başkent Tiran'ın 34 km kuzeybatısı olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerel saatle 03:54'te meydana gelen deprem yerin 10 km altında oluştu.

6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 9 dakika sonra 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.

13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Arnavutluk Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada deprem sebebiyle şu ana kadar 13 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Daha sonra Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'nın 75 km güneyinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Nesevinje'nin 11 km uzağı olan 5,4 büyüklüğündeki depremin 15-20 saniye sürdüğü açıklandı.

Balkanlar'da peş peşe gelen bu deprem silsilesi Türkiye'de yeni bir deprem korkusu yarattı. Arnavutluk ve Bosna Hersek'te meydana gelen bu deprem Türkiye'yi etkileyecek mi? Deprem ihtimaline karşı nasıl hazırlıklı olmalıyız? Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, SuperHaber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe! Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak!
Sonraki Haber