Balkanları görmek için 5 neden!

Balkanlar, Arnavutluk’tan Karadağ’a, Bosna Hersek’ten Makedonya’ya pek çok ülkeyi içinde barındırmaktadır. Hemen her mevsim görülmeye değer bu ülkeler; eşsiz tarihleri, birbirinden farklı gelenekleri, muhteşem doğal güzellikleri ve değişik kültürleri nedeniyle oldukça merak uyandırıcı.

 Tarihi Zenginlikleri

Balkanlar, Avrupa’nın tarih açısından en zengin coğrafyalarının başında geliyor. Yüzyıllar boyunca Romalılar, Slavlar, Yunanlılar, Türkler gibi her biri bölgenin karakterini etkileyen farklı kültürleri ağırlamış toprakları üzerinde. Bugün ise eskiden Yugoslavya’yı oluşturan farklı ülkelere ev sahipliği yapıyor. Yakın tarihine kadar uzanan savaşların acı ve hüzün dolu yansımaları da mevcut. Bu kadar zengin bir kültürel mirasa sahip Balkanları dolaşırken köprüden ibadet yapılarına, evlerden çarşılara karşınıza çıkan her eserde bu çeşitliliğin izlerini göreceksiniz. Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan ve Makedonya tarih meraklılarını nadide eserlerle tanıştıracak!

Herkes Kerem Aktürkoğlu derken Okan Buruk'un gözdesi veda ediyor Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı! Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç adını sildi Fenerbahçe'de tur gitti taraftarda öfke dinmedi: Neden Fred?