'Balıkçı' artık Davutoğlu'nun danışmanı

Gazeteci İlhami Işık, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ne katıldı. Davutoğlu, rozetini taktığı Işık'ın Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapacağını açıkladı.

This browser does not support the video element.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa ziyareti sırasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Davutoğlu burada yaptığı açıklamada, bir dönem PKK ile devlet arasındaki görüşmelerin tanığı olan ve "Balıkçı" kod adlıyla Taraf gazetesinde boy gösteren İlhami Işık’ın Gelecek Partisi’ne katılığını duyurdu.

Davutoğlu, “Kendisi birçok gazetede, yayın organında uzun yıllar yazarlık yapmış olan, Türkiye’de kamuoyundaki etkisi bakımından çok maruf bir yazarımız. Bugün partimize katılıyor. Partimize katılan İlhami Işık, Genel Başkan Danışmanı olarak da yakın mesai arkadaşlarımdan biri olacak” dedi.

Işık ise o konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşarak "Çok çok teşekkür ederim sayın genel başkanım. Saygılarımla" ifadesini kullandı.

İLHAMİ IŞIK KİMDİR?

İlhami Işık, Taraf gazetesinde "Balıkçı" kod adıyla boy gösterdi. Çözüm sürecinde İmralı'da yapılan görüşmelerde arabulucu rolüyle yer aldığı iddia ediliyordu.

Balıkçı, devlet ve PKK arasındaki görüşmelerine ilişkin gazetenin o dönemki yazarlarından olan Yıldıray Oğur’a pek çok açıklamada bulunmuştu.

SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! ''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor''