Balat'ta bağış sepeti: İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Balat semtinde yaşayan İngiliz asıllı Jeffrey Tucker, koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin alabilmesi için penceresinden içinde çeşitli yiyecek malzemeleri bulunan bir sepet sarkıttı. Sepetin üzerinde bulunan kartona da " İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın" yazısı asan Tucker "Yaymaya çalışıyorum. Herkes aynı şeyi yaparsa bence çok güzel olur" diye konuştu.

6 yıldır Balat'ta yaşayan aslen İngiliz asıllı olan Jeffrey Tucker, Türkiye'de restorasyon işleri ile uğraşıyor ve kafe işletiyor. Tucker koranavirüs salgını nedeniyle maddi sıkıntı çeken vatandaşlar için bir uygulama başlattı.

Evinin penceresinden aşağı sarkıttığı sepete makarna, yumurta, meyve gibi çeşitli gıda malzemeleri koyan Tucker, sarkıttığı sepetin ipine de kartona yazdığı "İmkanı Olan Koysun, İhtiyacı Olan Alsın" yazısı astı.

"BAĞIŞ SEPETİ GİBİ"

Jeffrey Tucker , kendisi de yaklaşık 20 yıl İtalya'da da yaşadığını ve corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren İtalya'da bu uygulamayı görüp esinlendiğini, bugün kendisinin başlattığını anlattı. Tucker, "Fikir aklıma bu gün geldi. Ben uzun yıllar İtalya'da yaşadım bir çok arkadaşım var orada. Oraları takip ederken corona virüs nedeniyle böyle bir uygulama başlatılmış acayip hoşuma gitti. Corona virüsten dolayı evinden çıkamayanlar, evine günlük para getiremeyenler ihtiyaç duyuyorlar. İtalyan hükümeti yemek dağıtıyor ama soğuk yemekler dağıtıyor sandviç gibi. İnsanlar evlerindeki sıcak yemeklerini paylaşmaya başlamışlar. Sonra da böyle sepet sarkıtmaya başlamışlar. Bağış sepeti gibi imkanı olanlar bırakıyor, ihtiyacı olanlar alıyor. Umuyorum ki herkese örnek olur çünkü yardımlaşmamız gerekiyor. Ben bir şeyler koymuştum bir tek ekmek ilave olmuş. Bende evimde olanları koydum yumurta, meyve gibi. Daha yeni koydum tepkiler nasıl tam bilmiyorum. Yaymaya çalışıyorum. Herkes aynı şeyi yaparsa bence çok güzel olur" diye konuştu.

Meteorolojiden İzmir için fırtına uyarısı! Ankara hava durumu 16 Nisan 2024 Meteorolojiden İstanbul için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber