Bakkallar için 'nöbet' önerisi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dükkanları kapalı olan esnafların geçinmekte zorlandığını belirterek nöbetçi bakkal uygulamasına gidilmesini istedi.

CHP'li milletvekili Çakırözer, ''Covid-19 sonrası esnafın durumu'' başlıklı bir rapor hazırladı ve "Salgın döneminde 250 bin esnaf dükkan kapatmak zorunda kaldı'' dedi.

İş yerleri kapanan esnaf ile, onların yanında çalıştırdığı usta, çırak ve kalfaların hayatlarını idame ettiremeyecek noktaya geldiklerini kaydeden Çakırözer, ''Esnaf ekonomik olarak içinden çıkılamayacak duruma girdi.Meclis'ten esnaf için sicil affı çıkarıldı. Ancak bankalar sicil sorunlu esnafa yine kredi vermiyor. Esnaf, Kefalet Kooperatifleri'ne yaptığı kredi başvurularından da yeterli desteği sağlayamadı'' dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; raporda şu görüşlere de yer verildi:

"Esnafın kira, kredi, doğalgaz, elektrik gibi ödemeleri en az 1 yıl süreyle faizsiz ertelenmeli. Salgın sonrası için kriz paketi açıklanmalı. Dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaf, kira, su elektrik, doğalgaz, faturası ödememeli.

Esnaf ve yanlarında çalıştırdıkları kişilere her ay asgari ücret tutarında destek sağlanmalı. Kredi kullanımlarının önü açılmalı, oda kayıt belgesi bulunan esnafın siciline bakılmadan kredi kullanmaları sağlanmalı."

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar!
Sonraki Haber