Bakanlık'tan “Avukatlık Kanun Taslağı” açıklaması

Sosyal medya üzerinden son günlerde "Avukatlık Kanunu Taslağı" başlıklı paylaşımlarla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımın önceki hükümetler döneminde yapılmış eski bir çalışmadan ibaret olduğu belirtildi.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan “Avukatlık Kanun Taslağı” başlıklı metin ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Metnin, önceki hükümetler döneminde yapılmış eski bir çalışmadan ibaret olduğunun ve 2014’te baroların ve üniversitelerin görüşlerine sunulduğunun vurgulandığı açıklamada, bu çalışmadan vazgeçildiği de belirtildi.

"Adalet Bakanlığı bünyesinde halihazırda bu başlık ve içerikte bir çalışma bulunmamaktadır." ifadelerinin kullanıldığı açıklama, şöyle sürdürüldü:

"2017 referandumuyla değişen Anayasa hükümlerine göre; kanun değişiklikleri münhasıran milletvekillerinin teklifi ile Meclis iradesine sunulabilir. Dolayısıyla kanun tasarısı, yeni sistemin usul ve işlemi olmayıp Adalet Bakanlığının kanun taslağı hazırlamak gibi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Mevzuatın açık hükümlerine rağmen, söz konusu metnin yeni oluşturulmuş ve gündemdeki bir çalışmaymış gibi tedavüle sokulması, avukatları suni tartışmaların içine çekmeye ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir çaba gibi görünmektedir. Bu tarz etik dışı girişimlere anlam verilememektedir.

Avukatlık mesleğinin gerçek sorun ve beklentilerine ilişkin güncel öneriler adalet hizmetlerinin bütün paydaşlarıyla şeffaflıkla istişare edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı İnci Taneleri dizisinde Azem ve Dilber ayrıldı! İşte Dilber'in gözyaşı 23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı
Sonraki Haber