Bakan Varank, Avrupa'nın en özel sakız ve şeker üreticisi CCC'yi ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorlu'da bulunan Continental Confectionery Company (CCC) sakız ve şekerleme fabrikasını ziyaret etti.

Bakan Varank'ı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Ülker Türkiye, Orta Asya, Balkanlar Bölgesi Başkanı Mete Buyurgan karşıladı.

Bakan Varank'aAr-Ge, üretim, yatırım, ihracat, istihdam rakamları, Yıldız Holding'in 1 milyar dolar ihracat hedefi için Amerika, Japonya, İngiltere, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinin de içinde bulunduğu 100'ün üzerinde ülkeye ihraç edilen ürünler hakkında bilgi aktarıldı.



Yıldız Holding'den söz konusu ziyarete ilişkin olarak yapılan açıklamada, 

''Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Çorlu’da bulunan Continental Confectionery Company (CCC) sakız ve şekerleme fabrikamızı ziyaret etti. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Ali Ülker ve Ülker Türkiye, Orta Asya, Balkanlar Bölgesi Başkanımız Mete Buyurgan Ar-Ge, üretim, yatırım, ihracat, istihdam rakamlarımızı anlattı. 1 milyar dolar ihracat hedefi için devletimizin de desteğiyle Amerika, Japonya, İngiltere, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinin de içinde bulunduğu 150 ülkeye Türkiye’den ihraç ettiğimiz ürünler hakkında da bilgi aktardı. Ülker’in çalışmalarına ve tatlarına aşina olduğunu ifade eden ve yoğun programı arasında fabrikamıza teşrif ederek Ar-Ge, ihracat ve istihdam alanında sanayiyi teşvik eden Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz.


Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'la sakız ve şekerleme fabrikamızı ziyareti sırasında Yıldız Holding'in marka hakkını saklı tutmak kaydıyla Godiva Japonya dahil 4 ülkede sadece lisans haklarını satışını, ülkemizin Godiva'nın üretim üssü oluşunu ve istihdamızı konuştuk. 50 bini Türkiye’de olmak üzere 65 bin kişilik istihdama ulaştığımızı bunda 7 bin mağazasıyla Şok Marketler’in önemli katkısı olduğunu, geçen sene 4 bini Şok Marketler’de bin kişinin de diğer işletmelerimizde çalışmaya başladığını aktardık. Türkiye ekonomosine üretim, ihracat ve istihdamımızla katkı sağlayamaya her zaman devam edeceğiz.'' ifadelerine yer verildi.

BAKAN VARANK İŞLETMEYE DAİR BİLGİ ALDI

Ziyaret sırasında Bakan Varank ve yetkililer arasında üretim tesisleri ve personellere ilişkin olarak bir diyalog yaşandı. 

İşte o diyalog;

Bakan Varank: Cari ağları sattınız diye bir şey duydum. Uzak doğudaki perakendeciler...?

Yetkili: Ömür boyu lisans kullanım haklarını devrettik. Ama markanın ana hakları bizde, dünya hakları bizde. Ama 400 milyon dolar cirosu olan bir işi 1.3 milyar dolara sattık.

Bakan Varank: Kaç kişi çalışıyor toplam Yıldız Holding’te?

Yetkili: Yıldız Holding’te yaklaşık 65 bin kişi çalışıyor. Büyük bir istihdama sahibiz. Hem üretim şirketlerimiz hem perakende grubumuz hem de Ülker... 50 bine yakını Türkiye’de. Burada ana driver Şok oldu. O da 7 bin mağazaya ulaştı. Geçen sene Şok’a 4 bin kişi girdi. Bin kişi de diğer işletmelere girdi.

18 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Tokat'ın turistik ilçesi Sulusaray'da deprem paniği yaşanıyor... Tokat'ta korku dolu gece! 1 dakika ara ile beş deprem!
Sonraki Haber