Bakan Soylu Odatv gözaltılarına ne dedi...

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına neden olan habere tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te canlı yayınlanan Tarafsız Bölge'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HADİ YAPSINLAR BÖYLE HABERİ ALMANYA'DA"

Odatv’nin haber müdürü gazeteci Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasına sebep olan habere tepki gösteren Soylu, şunları söyledi:

"Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır. Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da."

​Soylu, haberde imzası bulunan gazeteci Hülya Kılınç ile Terkoğlu’nun sabah çok erken saatlerde evlerine yapılan operasyon ile gözaltına alınmasına yönelik eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

"SÜREÇ BÖYLE İŞLER"

"Cumhuriyet Başsavcılığı talimat yazar, der ki siz bunu alın. Kime der bunu, polise der. Bu talimat genellikle mesai saatinden sonra gelir ve polis çalışmaya başlar. Süreç böyle işler yani. Bunu bulduğu an sisteminde gece, sabah, akşam almak zorundadır. Neden? Kaçarsa o anda yapmış olduğu adli kolluk hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sıkıntı yaşar. Şimdi burada Adalet Bakanlığı bu konuda yeni bir düzenleme yapıyor. Mesela adam gece 04.00'te otelde yatıyor, ya kardeşim 07.00'de al."

Akaryakıta indirim geliyor! İşte 24 Nisan güncel akaryakıt fiyatları Bugün kimin maçı var? 24 Nisan 2024 maç programı! Dolandırıcılara ve kara para aklayanlara 11 ilde operasyon!
Sonraki Haber