Bakan Kurum'dan İmamoğlu'na Riva cevabı

İSKİ'nin arıtmadan atık su pompaladığı Riva deresindeki kirlilik konusunda DSİ ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü sorumlu tutan İBB Başkanı İmamoğlu'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yanıt geldi. Bakan Kurum, "Sayın Başkanımıza tavsiyemiz, arıtma tesislerini işler hale getirsin, çevrenin kirlenmesine müsaade etmesin." dedi.

Cumartesi günü Riva Deresi’nde incelemelerde bulunan ardından da basın toplantısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, DSİ'yi derenin ıslahını yapmadığı için kirliliğe yol açmakla suçladıktan sonra 6 yeni arıtma tesisi yapacaklarını söyledi. 

İşte İmamoğlu'nun DSİ'yi suçladığı o paylaşım.

İmamoğlu daha sonra da basının karşısına geçerek, "Riva Deresi’nin ıslah yetkisi 11 yıldır DSİ’de. Yapamayacaklarsa İBB olarak biz burdayız yaparız, bize devretsinler. 6 ayda bölgede 6 yeni atıksu arıtma tesisi daha yapacağız." dedi. 

İBB Başkanı'nın bu iddialarına yanıt Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. 

Bakan Kurum, Halkalı Millet Bahçesi'nde Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazetecilerin, İmamoğlu'nun Riva Deresine ilişkin açıklamalarını sorması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu'nu işini yapmaya davet eden Bakan Kurum, Riva'daki kirliliğin sebebinin İSKİ'nin orada bulunan iki arıtma tesisini bypass edip dereye atık suları arıtmadan pompalamasının yol açtığını söyledi. 

"HEM CEZAİ İŞLEM HEM DE HUKUKİ İŞLEM BAŞLATTIK"

Riva'nın kirletilmesi ile ilgili olarak hem cezai, hem de hukuki işlem başlattıklarını vurgulayan Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Boş laf üretmiyoruz, boş laf konuşmuyoruz. Sayın Başkan'a da tavsiyem artık projelerine baksın. 11 aydır belediye başkanı, 11 ay geriye dönüp baktığında İstanbul'a aldığı noktadan bugüne geldiğinde ne yaptığını kendi çerçevesinde bir incelesin. Dolayısıyla çevre bakanlığı olarak biz Riva projesine ilişkin gittik, yerinde incelemeler yaptık. İki tane atık su arıtma tesisi veya oradaki işletmelere ilişkin incelememiz neticesinde hem cezai işlem hem de hukuki işlem başlattık. Bunu bugün de yaptık, dün de yaptık, yarın da yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Milletimizin sağlığı, huzuru, güvenliği bize emanettir. Biz bu emaneti korumak durumundayız, Başkanımızın hoşuna gitse de gitmese de. Biz bu çerçevede denetimlerimizi yaptık ve Sayın Başkanımızı işini yapmaya davet ediyoruz. Oradaki kirliliğin sebebi iki arıtma tesisidir, iki arıtma tesisinin baypas ederek doğaya bıraktığı sulardır. Sonuçta orada arıtma tesisi yapılmış, sana teslim edilmiş, sen o arıtma tesisini çalıştırmakla mükellefsin. Sayın Başkanımıza tavsiyemiz, arıtma tesislerini işler hale getirsin, çevrenin kirlenmesine müsaade etmesin." 

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber