'Herkese yetecek aşımız var'

Türkiye'nin koronavirüs aşı takvimine ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin merkezli Sinovac şirketinden alınan aşıların ikinci partisinin iki hafta içinde geleceğini duyurdu. Alman aşısının ise ilk partisinin önümüzdeki günlerde ülkeye geleceğini aktardı. Aşılama hızı nedeniyle aşı sayısının yeterli olup olmayacağı tartışmalarına da yanıt veren Bakan Koca, ''Sıkıntımız yok. Herkese yetecek kadar aşımız var.'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak Çin'e bağlı Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs salgını bu zamana kadar 2 milyondan fazla insanı hayattan kopardı. Yaklaşık 100 milyon kişiye enfekte olan virüsle amansız mücadele ise dört koldan sürüyor. Koronavirüs aşı çalışmalarından gelen olumlu haberlerin ardından Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülke vatandaşlarını aşılamaya başladı. 

Ülkemizde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde bu hafta başlayan aşılama çalışmalarında yaklaşık 700 bin kişi aşı yaptırdı. 

Bu kadar hızlı aşılama işleminin ardından Türkiye, dünyada birçok habere konuk oldu. Fransa'nın 3 haftada yaptığı aşılamanın Türkiye'de 1 günde yapılması dikkat çeken haberlerden birisiydi.

Tüm bu gelişmeler yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Vatandaşlar, aşı sayısının yeterli olup olmayacağı konusundaki meraklarını sosyal medyada dile getirdi. Bakan Koca söz konusu duruma ilişkin açıklama yaptı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Bakan Koca, perşembe günü düzenlenen AK Parti MKYK toplantısında bu konulara ilişkin bilgi verdi.

''İKİNCİ PARTİ AŞILARIMIZ 2 HAFTA İÇİNDE GELECEK''

Aşılar için imzaların atıldığını vurgulayan Bakan, ''Sıkıntımız yok. Herkese yetecek kadar aşımız var.'' ifadelerini kullandı. Çin merkezli Sinovac şirketinden satın alınan aşıların ikinci partisinin iki hafta içerisinde ülkemize geleceğini vurgulayan Bakan Koca, ''10 milyon doz aşı gelecek'' dedi.

ALMAN AŞISI DA GELECEK

Öte yandan Almanya merkezli BionTech şirketi ile ABD'li Pfizer'in ortak çalışması sonucu üretilen koronavirüs aşısı da önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek. Burada yapılan değerlendirme ve analizlerin ardından aşı, takvime dahil edilecek.

''BİRKAÇ AY İÇİNDE 50 MİLYON DOZ TAMAMLANMIŞ OLACAK''

Bakan Fahrettin Koca, önümüzdeki günlerde parça parça gelecek aşıların 10 milyon dozu bulacağını ve daha önce açıklanan aşı takvimine göre yapılacağını söyledi. Koca, birkaç ay içinde 50 milyon dozun tamamlanmış olacağının altını çizdi.

Koca, aşı uygulamalarının nasıl yapılacağına ilişkin pratik bilgilerin yer aldığı bir videoyu da sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre vatandaşlar aşıya ilişkin durumlarını e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebilecek.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Futbolculardan sonra sıra Okan Buruk'ta! Zamlı yeni sözleşme...
Sonraki Haber