Bakan Koca: Sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır

Sancaktepe'de 45 günde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı. Törende açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır" dedi.

Sancaktepe'de yapılan ve 125 bin metrekare alana sahip olan, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bugün hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları şöyle;

"Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı. (Kovid-19 salgını) Tehlike henüz geçmiş değil. Bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız.

Hastanemizde kronik böbrek hastaları için 100'e yakın diyaliz cihazı bulunuyor. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır."

ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentilerin altında büyüdü Otomattan kahve içti, hayatından oluyordu Yapay zekada maliyet düşmezse geri zeka olacak
Sonraki Haber