Bakan Albayrak: Her geçen gün daha da güçleneceğiz!

TRT World Forum 2019'da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Son birkaç günde çok fazla ekonomik yaptırım tehdidine maruz kaldık. Ama finans piyasalarımız direnç gösterdi. Her geçen gün daha da güçleneceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT World Forum 2019'da konuştu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

ULUSLARARASI TİCARETTEKİ GERİLİMLERİ AZALTMALIYIZ

Bütün finans sisteminin tek bir para birimine dayalı olması risk oluşturuyor. ABD'nin ekonomik yaptırımları tehdit olarak kullanmasını sağlıyor. Güç rekabetini bir yana bırakıp, uluslararası ticaretteki gerilimleri azaltmalıyız. Korumacı yaklaşımlar bize bunu gösteriyor.

TÜRKİYE CARİ FAZLADA REKOR KIRDI

Türkiye dünyanın 16. en büyük ekonomisi, satınalma gücü paritesine göre ise 12. sırada yer alıyor. Küresel ekonominin temel ulaşım yolu üzerinde yer alıyoruz. Son 10 yılda yıllık yüzde 5'lik bir büyüme gösterdik. Türkiye cari fazlada rekor kırdı ve Ağustos'ta cari fazla 5.1 milyar dolar oldu.

EKİM'DE ENFLASYON DÜŞECEK

Yapısal reformları uygulayarak sağlıklık, uygulanabilir ve dengeli bir büyümeyi hedefledik. Pozitif büyüme bekliyoruz. Şu anda enflasyonda yüzde 9.3'lük bir seviyedeyiz. Ekim'de yüzde 9'dan çok daha düşük bir seviyeyi yakalayacağız ve yıl sonunu yüzde 12 gibi bir rakamla kapatmayı hedefliyoruz.

HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

Biz Türkiye olarak dünya çapında mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. Son birkaç günde çok fazla ekonomik yaptırım tehdidine maruz kaldık. Ama finans piyasalarımız direnç gösterdi. Her geçen gün daha da güçleneceğiz.

Binek otomobil ihracatı 2,5 milyar doları aştı Slaven Bilic'in gözdesini Arda Turan kapıyor KFC kapanıyor mu? KFC Türkiye'den çekiliyor mu?
Sonraki Haber