Bakan Akar’dan İsveç’e tepki: Şiddetle kınıyorum

İsveç’te terör örgütü sempatizanları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik alçak provokasyona tepki gösteren Bakan Akar, “70 yıldır NATO'da yer alan bir ülkenin Cumhurbaşkanına karşı yapılan eylemler kabul edilemez ve bu durumu şiddetle kınıyorum.” dedi.

İsveç'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan skandal eylemlere ilişkin konuşan Akar, "NATO'ya girmeye çalışan bir ülkede, 70 yıldır NATO'da yer alan bir ülkenin Cumhurbaşkanına karşı yapılan eylemler kabul edilemez ve bu durumu şiddetle kınıyorum." dedi.

CNN Türk ekranlarında Gece Görüşü programını sunan Hande Fırat, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hande Fırat, Bakan Akar'ın Arifiye'de komutanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını alkışlaması ve İsveç'te yaşanan skandal eylemlere ilişkin değerlendirmeler yaptığını söyledi.

Arifiye'deki olaya ilişkin değerlendirmesinde Bakan Akar, orada orduya güç katacak silahların teslim alındığını söyledi.

Akar açıklamasının devamında, "Yakışıksız ithamları hayretle izledik. TSK'nın siyasi polemiklere konu edilmesi kabul edilemez. TSK'nın her zamankinden daha fazla moral ve motivasyona ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle ithamlar hiç uygun olmadığını söyledi." ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"

İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal eylemlere ilişkin konuşan Akar, "NATO'ya girmeye çalışan bir ülkede, 70 yıldır NATO'da yer alan bir ülkenin Cumhurbaşkanına karşı yapılan eylemler kabul edilemez ve bu durumu şiddetle kınıyorum." dedi.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber