Bahçeli'yi hedef alan o "köpekçe" paylaşımın arkasında kim var?

Türkiye siyasetinin üzerinde günlerdir büyük provokasyonların gölgesi var... Önce "yabancı düşmanlığı" kışkırtılarak milliyetçi duygular istismar edilmek istendi, bir süredir de Türk milliyetçileri "milliyetçi muhalefet" kavramı üzerinden test ediliyor... Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu provokasyonların öznesi haline geldi... Muhalif bir internet sitesinde Bahçeli'yi hedef alan çirkin bir paylaşım yapıldı. O internet sitesinin bağlantılarını SuperHaber araştırdı...

"Vaziyet" isimli internet haber sitesinin Twitter hesabında bugün tepki toplayan bir bilgi notu yer aldı.

Bilgi notunda dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, sel felaketi yaşanan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kuyudan kurtarılan bir sokak köpeğine ’Bozkurt’ ismini vermesine atıf yapıldı.

Ancak ilgili haber Vaziyet'in sosyal medya hesabında çok çirkin bir maksatla, provokasyon amacı ile servis edildi.

Vaziyet olayı, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kuyudan kurtarılan sokak köpeğine 'Bozkurt' ismini verdi." şeklinde duyururken, bilgi notunun görselinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafı kullanıldı!

OKUYUCULARDAN YORUM YAĞDI!

Bu paylaşımı "eğlenceli" bulan Vaziyet okurları ise ilgili haber ve görsele ilişkin peş peşe yorumlar yaptı.

Söz konusu paylaşıma yapılan yorumladan bazıları şu şekilde oldu; "Haber foto uyumu, çok güldüm gece gece", "Admin üşenmemiş aramış bulmuş.", "Pek yaratıcı olmuş, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi!", "How to make a ülkücü", "Vaziyet Devlet Bahçeli'ne (Bozkurt) yani sokak köpeği mi demek istedi :)" ve "Ahahaha haber resmine bak :)"



Gelen tepkiler üzerine ise söz konusu paylaşım saatler sonra Vaziyet'in Twitter hesabından silindi.

NEDİR BU VAZİYET?

MHP tabanının kırmızı çizgisi olan genel başkanları Devlet Bahçeli'yi hedef alan bu provokasyonun arkasında nasıl bir motivasyon olduğunu ise SuperHaber araştırdı.

5 yıl önce kurulan Vaziyet internet sitesi kendisini "Türkiye’de mukim, tek hissedarlı, gizli ortağı gizli ajandası gizli bağlantısı olmayan; herhangi bir kamu kurumu, belediye, parti, dernek, vakıf, yabancı fon tarafından desteklenmeyen, reklam bile almayan bir kuruluştur." şeklinde tanımlıyor.

Ayrıca bir süre önce internet sitesinin bağlantılarını merak edenler için bir açıklama yapma gereği de duydular... Kendi sitelerinden "Vaziyet'in arkasında kim var?" sorusunu yöneltip, yanıt olarak şu ifadeleri paylaştılar;

"Kurucumuz tek kişidir, gizli ortağımız gizli ajandamız gizli bağlantılarımız yoktur. Herhangi bir kamu kurumu, belediye, parti, dernek, vakıf, yabancı fon tarafından desteklenmiyoruz. Öz kaynaklarımızla ayaktayız, ayakta durmaya devam edeceğiz."

"İYİ" DE BU VAZİYET'İN SAHİBİ KİM?

Vaziyet internet sitesinin kurucusu genç bir isim olan Sefa C. Yılmazel...

İstanbul Üniversitesi'nde siyaset bilimi eğitimi alan Yılmazel'in Vaziyet öncesinde bir medya tecrübesi bulunmuyor.



Ancak Sefa C. Yılmazel'in kim olduğu biraz araştırıldığında kendisinin İYİ Parti'ye "sempatisi olan" bir isim olduğu anlaşılıyor.

Yılmazel'in son olarak İYİ Parti'nin hamiliğini yaptığı "Öfkeli Genç Türkler" kampanyasının tartışma yaratan sloganı "Hudut namustur" sloganını paylaştığı gözleniyor.

"Sefa C. Yılmazel" ismi üzerine biraz daha yoğunlaşıldığında ise "gizli ajandası olmadığı" ve "parti bağlantısı bulunmadığı" iddiasında bulunan Vaziyet'in perde arkasında kimler tarafından yönetildiği net şekilde ortaya çıkıyor.

Bu noktada, SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Sefa C. Yılmazel, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Berat Yılmazel'in oğlu!

Berat Yılmazel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ve geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile yakın çalışan bir siyasetçi olarak biliniyor.

Özellikle de Buğra Kavuncu ile sahada omuz omuza mücadele veriyor.

Ayrıca Berat Yılmazel'in sosyal medya hesapları incelendiğinde sık sık oğlu Sefa C. Yılmazel'in internet sitesinin yayımladığı haberleri paylaştığı da gözden kaçmıyor.

Süper Lig'de küme düşen ilk takım İstanbulspor oldu! Marmaris’te çatıların uçma anı saniye saniye kamerada... Gözler Merkez'in nisan ayının faiz kararında!
Sonraki Haber