Bahçeli'den 'Türköne' sözlerine açıklık

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Mümtazer Türköne konusuna milletvekilleriyle yaptığı toplantıda açıklık getirdi. Türköne'nin suçsuz olmadığını söylemediğine vurgu yapan Bahçeli, "Dikkatlice yeniden yargılansın dedik" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yassıada Demokrasi Adası’nın açılışı ve yassıada teklifinin yasalaşmasıyla MHP’nin üzerinden büyük bir yük kalktığını belirterek, bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özellikle teşekkür ettiğini kaydetti.

"BİZ, ‘SUÇSUZDUR, FETÖ İLE TEMASI OLMAMIŞTIR’ DEMEDİK"

 MHP lideri Bahçeli, milletvekilleriyle önceki gün basına kapalı olarak gerçekleştirdiği toplantıda gündeme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Milliet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Bahçeli, Türköne çıkışının ardından bazı kesimlerden yükselen tepkilere yanıt vererek, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu Adana’da meydanda Altan kardeşler, Ilıcak ve diğer isimleri tek tek söyleyerek ‘burada’ dedirtirken, Türköne’nin ismi bile anılmıyor. Neden anmıyorlar, sahip çıkanı yok ama Demirtaş’ın ismi dillerden düşmüyor. Türköne ile bizim yollarımız ayrılmış, bize yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştur. Abant toplantılarına katılan bir isimdir. Ancak bizim şehidimizin kardeşidir. Biz, ‘suçsuzdur, FETÖ ile teması olmamıştır’ demedik, beraatini istemedik ki. Suçu neyse bir an önce adilane şekilde yargılanıp dosyası dikkatlice karara bağlansın istiyoruz.”

‘YEDİVEREN GÜLÜ GİBİ’

MHP lideri Bahçeli, ülkücü hareketin içinden önemli isimlerin çıkıp başka fikir oluşumlarının içinde yer aldığını belirtirken, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, eski AK Parti Milletvekili Vedat Bilgin gibi birçok ismi sıraladı. MHP’deki yetişmiş insan kaynağına dikkati çeken Bahçeli, “MHP yediveren gülü gibidir” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKEŞ ANISIYLA VEKİLLERİ UYARDI

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekillerini kendilerine uzatılan her mikrofona konuşmamaları konusunda Türkeş’le yaşadığı bir anıyı anlatarak uyardı. Türkeş’le İstanbul’dan Ankara dönerken, Bolu’da bir teşkilat binasına davet üzerine uğradıklarını, o binada büyük bir gazetenin bürosunun alt katta bulunduğunu anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Dediler ki, ‘gazeteciler soru sormak istiyor’. Rahmetli Türkeş de, ‘gelsinler’ dedi. Gazeteciler bir soru sordu ‘yorum yok’, ikinci soruyu sordu ‘yorum yok’, üçüncü derken, gazeteciler gitti. Sonrasında MHP’ye basının ilgisinin az olduğu bir dönemde neden böyle davrandığının anlaşılamadığı sorduk. Dedi ki, ‘Saat kaç gecenin onbiri. Gazeteler zaten baskılarını yaptılar. Bunlar gazetede yayınlamak için değil, bizim fikrimizi öğrenmek için soruyorlar. Her soru yanıtlanmaz’. O nedenle her soruyu yanıtlamak zorunda değilsiniz. Genel merkez yönetiminin açıklamaları izleyin. Ona göre hareket edin.”

Tarih 'Şampiyon Galatasaray' diyor! İşte iki takımın geçmiş yarışları Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası skandal hakarete soruşturma! Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni kredi! İmzalar atıldı
Sonraki Haber