Bahçeli: Başka ülkelere halt yemek düşer

Ayasofya'nın ibadete açılması konusuna ilişkin yeni bir açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tasarruf hakkının sadece Türkiye'de olduğunu belirtti. Başka ülkelere düşenin halt yemek olduğunu söyleyen Bahçeli, ".Ayasofya Camisi Müslüman gönüllerle buluşmalı, kapısı ibadete mutlaka açılmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ayasofya ile ilgili "MHP'nin görüşü çok nettir. Ayasofya Camisi, Müslüman gönüllerle buluşmalı, kapısı ibadete mutlaka açılmalıdır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi:

* Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir. İnanç zafiyeti yaşadıklarından cami ile müze arasında gelgit yaşayan, hatta Ayasofya’nın cuma günü cami, pazar günü de Kilise olması yönünde kanaat bildiren sakat ve soysuz teklif sahiplerine de maalesef esefle tesadüf edilmiştir.

* Ayasofya Cami hakkında Yunanistan’ın dayatmaları, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu hem inancımıza hakaret hem de milli egemenlik haklarımıza ayıplı bir saldırıdır. Ayasofya Camisi’nin müze işleviyle UNESCO dünya kültürel miras listesinde yer almasının herhangi bağlayıcı yanı da bulunmayacaktır. Müzeden cami, camiden de müze olamayacaktır.

* MHP’nin görüşü çok nettir. Ayasofya Camisi, Müslüman gönüllerle buluşmalı, kapısı ibadete mutlaka açılmalıdır.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Yaşlı kadın hayata tutunamadı! İşte Süper Lig'de yeni sezonun biten transferleri
Sonraki Haber