Bahar alerjisine ne iyi gelir? Evde ne yapmalı? Bahar alerjisi genetik midir?

Bahar alerjisi, baharın gelmesi ve çiçeklerin açmasıyla birlikte oluşan polenlerle birlikte ortaya çıkar. İnsanların vücutlarında belli etkiler oluşturur ve alerjiye neden olur. Vücutta oluşan salgılar sonucunda burun ve gözlerde kılcal damarlarda şişmeler gözlenir. Peki bahar alerjisine ne iyi gelir, evde ne yapmalı?

Bahar alerjisi şu sıralar covid 19 belirtileri ile karıştırılan bir alerjik bir hastalıktır. Ancak belirtileri ve tedavisi konusunda koronavirüsten farklılıklar gösteren bahar (polen) alerjisi, ağaçlardaki polen artışı burunda kaşıntı, hapşırık, sulu burun akıntısı ve burun tıkanıklığını da beraberinde getiriyor. Peki, bahar alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer?

BAHAR ALERJİSİNE DİKKAT!

Sık nezle, burun tıkanması, göz şişmesi ve peş peşe hapsırıklar, burunda kaşınma, damakta kaşıntı şeklinde belirti gösteren bahar alerjisinin sık öksürük ve nefes sıkışması gibi önemli emareleri de vardır.

GENETİK MİDİR?

Yapılan araştırmalara göre, anne veya babası alerjik olan çocuklarda alerjiye rastlanma ihtimali yüzde 30, her iki ebeveyni alerjik olan çocuklarda alerjiye rastlanma oranı yüzde 60'tır.

NE İYİ GELİR?

Güneşten ötürü oluşan alerjiler için güneş kremi ve cilde etki eden güneşin etkisi azaltılmalıdır.

Bahar alerjisi arasında polenler sonucunda oluşan alerjiler için çevresel faktörlere dikkat edilmelidir.

Vitamin eksiklikleri durumları sonrasında gözlemlenmekte olan alerjiler vardır. Bu etkilerin azaltılması için vitamin desteği gerekebilir.

Alerji oluşumunun gözlemlendiği dönemler içinde stres olunmaması ve bu durumun zamana yayılı olarak tedavisi gerekmektedir.

Şişli'de park halindeki araçlar çukura düştü! Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomatik temas
Sonraki Haber