Tek tip besleniyorsanız dikkat! Kilo almanızın sebebi Bağırsak Alzheimer'ı olabilir

Özellikle son zamanlarda tek tip beslenenlere Bağırsak Alzheimer'ı uyarısında bulunan Dr.Fevzi Özgönül, 2. beyinimiz olan bağırsağımızın alzheimer olmasının bazı sorunlara yol açtığını belirterek Bağırsak Alzheimer'ını önlemek için önerilerde bulundu.

KİLO ALMANIZIN GİZLİ SEBEBİ OLABİLİR

Bağırsak Alzheimer’i başlayınca 2. Beyin bağırsaklarımız yediklerinizi sindirmeyi unutuyor ve sindiremediğimiz besinler nedeniyle şişmanlıyoruz. Yediklerimiz değil sindiremediklerimiz bizi şişmanlatır. Bağırsak Alzheimer’i olan kişi sindirimi unuttuğu için şişmanlıyor.

Alzheimer  hastalığı hafızayı ve düşünme becerilerini ve basit işlevleri yerine getirmeyi zamanla yok eden dejeneratif ve ilerleyen bir hastalıktır. Son yıllarda ‘ikinci beynimiz’ olarak adlandırdığımız bağırsakların Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklarla ilgili olduğuna dair birçok çalışma vardır. Bağırsak mikrobiyotasındaki bozulmanın Alzheimer gibi bazı hastalıkların ilerlemesine veya hastalık oluşumuna neden olabileceğine dair sonuçlar oldukça fazladır. Bunun yanında şişmalığın en büyük sebeplerinin başında, ise bağırsaklarınızın Alzheimer olması geliyor.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu! Konut kredileri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa'da post kavgası 23 Nisan mesajları! Tarım Kredi'den nisan ayına özel çılgın indirimler! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emeklilere zam sinyali!