Babacan'ın Kore yemeği krizinin arka planı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Busan'da Kore yemeği yiyemeyince kriz çıkardığını açıklamıştı. Gazeteci Cüneyt Özdemir, bugünkü YouTube programında o olayın arka planını anlattı.

This browser does not support the video element.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Fotokopi çektiğimiz A4 kağıdını önlü arkalı kullanarak tasarruf ettiğimiz günlerde benim için 'Fren Ali' demişlerdi" şeklindeki açıklamasına sessiz kalamayıp geçmişte yaşanan bazı olayları anımsatmıştı.

Bakan Varank, Babacan'ın Busan'da Kore yemeği yiyemediği için kriz çıkardığını da belirterek "Fren Ali ama neye? Sanayiye olmasın sakın?" diye sormuştu.

Babacan'ın Kore'de çıkardığı krizin ayrıntılarını gazeteci Cüneyt Özdemir anlattı.

"ADAM AÇ AÇ... NE YAPSIN..."

YouTube kanalında yayınlanan programında konuşan Özdemir yaşananları şu sözlerle aktardı:

"Kore'ye gitmiş ekip, Ali Babacan da gidiyor. Akşam geç saatlerde varıyorlar Kore'ye ve her yer kapalı restoranlar... Babacan da 'Ben Kore yemeği yiyeceğim' diye tutturuyor. Tüm Dışişleri çalışanları, diplomatları seferber ediliyor ve Kore yemeği yapan restoran aranıyor. En sonunda bir Kore restoranı açılıyor ve tek başına gidip Kore yemeği yiyor. Adam aç aç... Ne yapsın McDonalds'a gidip sıraya mı girsin..."

İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler