Babacan'dan 'Suriyelileri göndereceğiz' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt...

Geçtiğimiz günlerde "İktidara geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, isim vermeden yanıt verdi. Babacan, "Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, 'Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'ın Antakya ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu'nun 'Suriyelileri göndereceğiz' açıklamalarına değinen Babacan, "Suriye'de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye'ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz." dedi.

Babacan şu ifadeleri kullandı;

"NE İNSANİ AÇIDAN NE DE HUKUK AÇISINDAN YAPAMAYACAKLAR"

"Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, 'Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Suriyelilerin çözümünü Suriye'de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

"İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim"

Korku dolu anlar: Kaldırım bir anda çöktü! Bina boşaltıldı... Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararındaydı!İşte piyasalarda son durum Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi?
Sonraki Haber