Eski aracıyla Türkiye’nin yardımına koşan Server Beşirli: Felaketin ne olduğunu iyi biliriz!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Azerbaycan'da topladığı yardımları Türk bayrağını astığı eski aracıyla depremzedelere getirmek için yola koyulan Server Beşirli ile bir araya geldi...

Adıyaman’da deprem sonrası bölgedeki son durumu inceleyen SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Azerbaycan’da eski aracına yüklediği yorganları deprem felaketiyle mücadele eden Türkiye’deki depremzedelere götürmek için yola koyulan ve desteğiyle yardımseverliğin sembolü haline gelen Server Beşirli ile konuştu.

Türkiye’nin Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan’ın yanında olduğunun altını çizen Beşirli, bu zor zamanda da Türkiye’nin yanında olmak için elinden geldiği imkanlarla yardım malzemesi toplayarak yola koyuldu.

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği’nin (TÜİB) yardım ekipleri ile Adıyaman’a gelen Beşirli, depremzedelere yardım malzemesi dağıtarak acılarını bir an olsun dindirmek için çabalıyor.

Beşirli, Köy halkından topladığı yorganları Türk  bayrağının dalgalandığı eski aracının tavanına yüklediği fotoğraf karesi depremdeki seferberliğin karesi oldu.

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Büyükfırat buna kayıtsız kalmadı, Beşirli’nin Adıyaman’a gitmesine yardımcı oldu.

‘’AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE İKİ DEVLET, TEK MİLLET’’

SuperHaber mikrofonuna konuşan Beşirli, ‘’Burada evsiz, kıyafetsiz kalan depremzedelere erzak dağıtıyorum. Evi yıkılan depremzedelere çadır kurup yardımcı kurmaya çalışıyorum. Adıyaman’da çok acınacak bir durum var. Binaların hepsi çökmüş. İnsanlar arabalarda, dışarılarda kalıyor. Depremi sosyal medyada gördüm. Yatakları yorganları aldım kardeş ülke Türkiye’ye destek için toplanan diğer yardımların olduğu alana götürdüm. Kıyafet eve ayakkabı götürdüm, ‘onlar yeteri kadar var, erzak lazım’ deyince erzakla devam ettik. 3 gündür buradayım. Kalabildiğim kadar burada kalacağım. İki Devlet, tek milletiz. Elimden geldiği kadar destek veriyorum, vermeye de devam edeceğim.’’

‘’KİMİN İMKANI VARSA TÜRKİYE’YE YARDIM ETSİN’’

Aracımın üstündeki bayrağı Azerbaycan’da buldum. O fotoğraf Bakü’de çekilmiş, haberim yoktu.  Kardeş ülke Türkiye Ermenistan ile savaşta bize destek oldu, o zamandan beri Türk bayrağımız yanımızdaydı. Azerbaycan ile Türk bayrağını koydum, elimden gelen yardımı yaptım. Kardeş ülke için kimin imkanı varsa çadırla, erzakla, kıyafetle yardım etsin.’’ sözlerini kullandı.

‘’TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELEN FELAKETİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİZ. BU ACIYI DAHA ÖNCEDEN YAŞADIK’’

1.Dağlık Karabağ savaşı sırasında ailesiyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Beşirli, ‘’Biz de soğukta evsiz kaldık. Paltosuz, ayakkabısız… Türkiye’nin başına gelen bu felaketi çok iyi biliriz. Bu acıyı Karabağ savaşında yaşadık. Evlerimizi terk etmek zorund kaldık’’ dedi.

Server Beşirli’nin açıklamalarını SuperHaber’de izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?