Aytaç Yalman kabul etmeyince virüs 3 kişiye daha bulaştı

15 Mart'ta koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın eşi, koruması ve doktoru da yoğun bakımda tedavi görüyor. Yalman'ın hastaneye yatmayı kabul etmediği için virüsün yayıldığı öğrenildi.

Hürriyet istihbarat servisinin haberine göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ve hipertansiyon dışında hastalığı olmayan 79 yaşındaki Yalman'ın hastalık belirtileri 11 Mart'ta nefes darlığıyla başladı.

Yalman'ın 15 Mart’ta hayatını kaybetmesi üzerine tedavi gördüğü Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nce açıklama yapıldı.

EVDE TEDAVİ İSTEDİ

Açıklamaya göre 12 Mart’ta eve çağrılan Fenerbahçe Orduevi doktorunun hastaneye gitmesi konusunda uyarmasına rağmen Yalman evde serum tedavisi uygulanmasını istedi.

 Yalman'ın şikayetleri artınca 13 Mart'ta doktoru tekrar eve çağrıldı. Yalman bu kez ikna edilerek hastaneye götürüldü ancak yatmayı kabul etmeyerek evine döndü.

Durumu kötüleşen Yalman, aynı gün saat 17.00’de özel bir sağlık kuruluşuna yatırıldı.

15 Mart'ta Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Yalman, aynı gün saat 19.50’de hayatını kaybetti

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak... Uluslararası Para Fonu'ndan Türkiye açıklaması!
Sonraki Haber