Ayşenur Arslan Fransa'ya boykota da karşı

İslam karşıtı ifadelerine her gün bir yenisini ekleyen ve Hz. Muhammed'e hakarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron nedeniyle Fransa ürünlerine boykot kampanyası başlatıldı. Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan bu karar karşı çıktı.

This browser does not support the video element.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı ve Müslümanları hedef alan açıklamaları ile Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki ve protestolarıyla karşılandı.

Macron'a tepki olarak, Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas gibi birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Şimdi ben, buradan milletime sesleniyorum. Nasıl ki Fransa 'Türk markalı mal satın almayın' diyorsa ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın." ifadeleriyle boykot çağrısında bulundu.

AYŞENUR ARSLAN BOYKOTA KARŞI

Halk TV'de de dün Ayşenur Arslan'ın programında gündem, Türkiye-Macron gerilimiydi... Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'ya boykot çağrısını eleştirdi.

"BUNU NASIL GÖZE ALIYORSUNUZ"

Arslan, hakaret karikatürleri sonrası boykot çağrısına "O karikatürler her şey çok çirkin olabilir. Ama siz bunun karşılığında İslam aleminden ses çıkartan tek ülke olup ekonominizi daha da sıkıntıya sokmayı nasıl göze alıyorsunuz canım, nasıl göze alıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE? Saymaz Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi aradı abdest lavabosu buldu Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kınanması gereken İran değil, Netanyahu'dur!