Ayasofya'nın eski imamı, AK Parti'li ismi kızdırdı

Ayasofya Camii'nin eski başimamı Mehmet Boynukalın'ın 23 Nisan mesajı eleştirilerin hedefi oldu. Mesaja yanıt veren AK Parti eski Milletvekili Halide Özen İncekara, Boynukalın'a tepki gösterdi.

Ayasofya Camii'ndeki başimamlık görevinden istifa eden Mehmet Boynukalın, sosyal medyadaki tepki çeken paylaşımlarına devam ediyor.

Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin bir paylaşımda bulunan Boynukalın, “23 Nisan 1920’de meclisimiz İslami esaslara uygun bir şekilde açılmış, dualar okunmuş ve kurbanlar kesilmişti. Sonradan bu anlayış maalesef terkedildi. İslami bir sistemin dillendirildiği ve milletin ettiği o duaların makes bulması ve o ruhun yeniden canlanması ümidiyle” dedi.

AK PARTİ'Lİ İNCEKARA KARŞI ÇIKTI

AK Parti’li Halide Özen İncekara ise Boynukalın’a karşı çıkarak “Yorumları, Niye kapadınız hocam.. İslâmî esaslara uygun derken,bu esaslar nerede yazıyor.. Kurban kesmek mesela? Çok şükür, sadece açılışta değil her meclisin kapısından besmele ile girdim, sırama oturunca kurul başlamadan hayır dualarımı ettim. bunları bir esasa bağlaşmamıştım..” mesajını paylaştı.

İşte o mesajlar:

Türkiye'nin gönderdiği insani yardım gemisi Mısır'a ulaştı Galatasaray'a para yağacak! Tamı tamına 75 milyon euroluk gelir İsrail'e bir darbe de oradan geldi
Sonraki Haber