Avukat cübbesini göndere çektiler!

Ankara Adliyesi önündeki bayrak direğinin gönderine bir grup avukat tarafından cübbe çekildi. Kendisi de bir avukat olan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaşanan olaya "Yazıklar olsun" sözleri ile tepki gösterdi. Turan, baroların eylemlerine tepki olarak baro teklifinin yasalaşmasının ardından İstanbul Barosu'ndan ayrılıp yeni kurulacak baroya üye olacağını açıklamıştı

This browser does not support the video element.

‘Çoklu baro’ olarak adlandırılan kanun teklifini protesto eden bir grup avukat Ankara Adliyesi'deki bayrak diğerinin gönderine avukatlık cübbesini çekti. 

Tüm avukatlar için kutsal görülen cübbenin göndere çekilmesine kendiside bir avukat olan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan sert tepki geldi.

Turan "Adaletin, hukukun temsil makamı olan avukatlık mesleğine sizler kadar zarar veren olmadı. O cübbenin sizin hırsınızdan daha yüksek bir temsiliyeti var. Hala dertlerinin avukatlar olduğunu zanneden var mı?! Yazıklar olsun!" dedi.

"İSTANBUL BAROSU'NDAN İSTİFA EDECEĞİM" DEMİŞTİ

Turan dün yaptığı açıklamada ise “İstanbul Barosu üyesi olarak, bu kanun teklifi nihayete ererse alacağım ilk iş mensubu olduğum İstanbul Barosu’ndan istifa ederek ilk kurulacak Baro’ya üye olacağım” ifadesini kullanmıştı...

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE!