“Atlantik, Türkiye'yi Avrasya'ya karşı kaybediyor”

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, terör ve güvenlik uzmanı stratejist Abdullah Ağar’la gerçekleştirdiği röportajın ikinci bölümünde Libya ile yapılan mutabakatın önemini, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yataklarıyla ilgili küresel planları ve yine güney sınırımızdaki sıcak gelişmeleri ele aldı…

Türkiye’nin zorlu coğrafyada, stratejik hamlelerle etkisini ve bölgedeki gücünü hissettirirken muhalefetten yükselen itirazlar haklı mı? Türkiye gerçekten tüm ikili ilişkilerde denge siyaseti mi uygulamalı?

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın bu konudaki görüşü "Denge siyaseti teorik olarak çok güzel bir cümle” olduğu yönünde. Ve bir de tespiti var bu konuda: “Atlantik Türkiye'yi Avrasya'ya karşı kaybediyor"

Akıllı devletlerin kazanamayacakları mücadeleye girişmeyeceklerini ifade eden Ağar, eleştirilerin odağında olan Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin, “Libya'ya asker gönderilmesi zorunlu ve geç kalınmış bir fotoğraf. Tezkerenin geçmesi örtülü bir harekatın alenileşmesidir” dedi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki mücadelesine "Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur. Pireler havalanmışken yorganı altlarından çekmek lazım” sözleri ile destek veren Ağar, dünya üzerindeki enerji havzaları üzerinde kapışma yaşandığını aktararak, “Doğu Akdeniz'de kurt olsa bu taksimi yapmaz denilen bir taksim yapıldı.” dedi.

Doğu Akdeniz’deki savaşın petrol ve doğal gazdan çok gaz hidrat yatakları olduğunu belirten Ağar bunun nedenini ise "1 birim gaz hidrat 30 birim doğalgaza eşit” örneğini vererek anlatıyor. Ve ekliyor: "Türkiye, 'Ben kimsenin hakkını istemiyorum, bana hakkımı verin' diyor.

Erdoğan yandaşlığı veya düşmanlığı üzerinde eksenleşmelerin Türkiye'nin hayrına olmadığını savunan Ağar, 15 Temmuz’un Türkiye’nin en büyük isyan girişimi olduğunu vurguluyor. Bu tarihten sonra terörle mücadelede muazzam başarılar yaşandığını belirten ağar, "PKK, Türk ordusuyla yaptığı mücadeleyi hiç bir zaman stratejik savunmanın ötesine taşıyamadı” diyor.

Şu an Suriye-Irak ve İran eksenli olarak Ortadoğu’yu ısıtan gelişmeleri de değerlendiren Abdullah Ağar’ın tespiti tedirgin edici cinsten: "Şu an birileri kıyamet savaşı çıkartmanın derdinde"

Hülya Okur’un Abdullah Ağar ile söyleşisinin ikinci bölümünden öne çıkan başlıklar şöyle:

"Akıllı devletler kazanamayacakları mücadeleye girişmezler”

“Atlantik, Türkiye'yi Avrasya'ya karşı kaybediyor"

"Doğu Akdeniz'de kurt olsa bu taksimi yapmaz denilen bir taksim yapıldı"

“Libya'ya asker gönderilmesi zorunlu ve geç kalınmış bir fotoğraf”

"Erdoğan yandaşlığı ve düşmanlığı eksenleşmeleri Türkiye'nin hayrına değil"

"Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur"

"Enerji havzası üzerinden dünyada bir kapışma var"

"Türkiye, 'Ben kimsenin hakkını istemiyorum, bana hakkımı verin' diyor.

"15 Temmuz'dan sonraki terörle mücadelemiz muazzam başarılar getirdi"

"PKK, Türk ordusuyla yaptığı mücadeleyi hiç bir zaman stratejik savunmanın ötesine taşıyamadı"

"15 Temmuz, Türkiye'nin en büyük isyan girişimiydi”

"Biz laikliği gerçek anlamda uygulayabilseydik, FETÖ ile karşılaşmazdık”

"Şu an birileri kıyamet savaşı çıkartmanın derdinde"

“IŞİD'in Melhame-i Kübra'yı Amik Ovası’nda yapacağı yalanını TSK kırdı”

"Irak Meclisi ABD askerlerinin geri çekilmesi kararını uygulayamaz”

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Hatay'da iki mahalle karantinaya alındı... Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Kızılcık Şerbeti Görkem aileye şok üstüne şok yaşatıyor!
Sonraki Haber