Atina suçüstü yakalandı… Ankara adalar için ‘egemenlik hakkı’ tartışması mı açacak?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, bugün toplanacak Kabine’de alınacak kritik kararlar, EYT çalışmalarında son durum, Atina’nın Türkiye’ye karşı bardağı taşıran hamlesinde gayri askeri statüdeki Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araç sevkiyatı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çarpıcı adaylık çıkışını, İtalya’da seçimleri kazanan Giorgia Meloni’nin Macron’a ilişkin açıklamalarını tartışıldı.

‘’ABD ARTIK EGE ADALARI’NI ASKERİ ÜS OLARAK KULLANACAK’’

Metehan Demir, ‘Bu son gelişme artık işin boyutunu değiştirdi. ABD Yunanistan'ın yanındaki pozisyonunu ortaya koydu. ABD artık Ege Adaları'nı askeri üs olarak kullanacak. Batı Türkiye'nin karşısında, Yunanistan'ın yanında. Sisam ve Midilli, Türkiye'ye çok yakın. Bununla kalınacak mı, yoksa Rodos ve diğer adalara da devam edecek mi?

‘’YUNANİSTAN İLERİDE TOPRAKLARINI YABANCI ASKERLERİN POSTALLARIYLA ÇİĞNENMİŞ BİR HALE GETİREBİLİR’’

Yunanistan'ın bilmediği bir durum var; topraklarını askeri stratejik ipotek altında ABD'ye verdi. Yunanistan ileride topraklarını yabancı askerlerin postallarıyla çiğnenmiş bir hale getirebilir. Türkiye'nin Ege'deki adalarına silah yığması ya da asker sevkiyatı yapması durumu söz konusu olabilir.

‘’6’LI MASANIN 2 EKİM’DEKİ TOPLANTISINDA KILIÇDAROĞLU’NUN ÇIKARILACAĞI YA DA UZLAŞILAMAYARAK OLUMSUZLUĞA SÜRÜKLENMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR’’

Gerilimin ortasında kıvılcım çakması durumunda orta yoğunlukta bir çatışma olabilir. İmamoğlu ve Yavaş'ın desteği adaylığı netleştirdi. Ancak bu durum çok fazla soruyu barındırır hale geldi. 6'lı masanın 2 Ekim'deki toplantısında Kılıçdaroğlu'nun çıkarılacağı ya da uzlaşılamayarak olumsuzluğa sürüklenmesi söz konusu olabilir. Çıkacak seçim sonuçlarına göre 6 ay sonra Türkiye'nin bir seçime daha gideceği iddiası var.’’ ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?