Athena Gökhan yalaka değilse ne?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinin bir bölümünde Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz'a değindi. Hakan, "Ekrem İmamoğlu’nun elindeki erk de bazılarının iştahını kabartacak nitelikte... Övgüler öyle çok da boşa gitmez yani" ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Athena Gökhan” olarak bilinen şarkıcı Gökhan Özoğuz ile ilgili bir yazı daha kaleme aldı.

Hakan, itirazını “Tayyip Erdoğan’a koşulsuz övgüyle yaklaşanlara ağız dolusu ‘yalaka’ denirken... Ekrem İmamoğlu’na koşulsuz övgüyle yaklaşanlardan bu sıfat esirgeniyor” ifadeleriyle açıkladı.

Özoğuz, deprem felaketi yaşayan Elazığ'a gittikten sonra ailesiyle tatile gittiği için eleştirilen Ekrem İmamoğlu'na sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla destek olmuş, “Nereden bir şey bulsak, kırk yılın başında çıkan düzgün başkanı furyasını bozsak' diye çırpınanlar var. Yahu yok kayağa gitmiş, yok ne işi varmış da. Yiğidi öldür hakkını yeme. Adam iyi, dürüst, şeffaf, özverili, vizyonlu işte. Bırakın işini yapsın. Not: ayrıca 3 gün Elazığ'daydı” demişti.

Ahmet Hakan da dünkü köşe yazısında Özoğuz’a tepki göstermişti. Özoğuz’un cevabının ardıann Ahmet Hakan bugün köşesinde aynı konuyla ilgili bir yazı daha yazdı.

Hakan’ın açıklamaları şöyle:

"Hıncal Uluç aradı.

Athena Gökhan yazımla ilgili olarak şunları söyledi:

“Beğendiğim bir şeyi övüp beğenmediğim bir şeyi yeremeyecek miyim? Översem yalaka mı olacağım? Fikrimi değiştirme özgürlüğüm yok mu?”

Şöyle dedim kendisine:

“Benim yazımdan bu mu çıkıyor? Eğer bu çıkıyorsa... Kendimi hiç iyi ifade edememişim demektir.”

Sonra yazdığım yazıya yeniden döndüm.

Hıncal Uluç haklı!

Meramımı tam ifade edememişim gerçekten de.

En iyisi ben bu konuya yaklaşımımı tane tane ve örneklerle anlatayım:

Dünkü yazımda Avrasya Tüneli zammını yermiş, Vuhan operasyonunu ise övmüştüm. İşte benim ilkem burada gizli: Hep övgü, hep yergi yok. Yerine göre övgü var, yerine göre yergi var.

Yergi haksa övgü de hak olmalı. Övgü haksa yergi de hak olmalı. Övgüyü görünce anında “yalaka” denmesi kabul edilir bir şey değil.

Benim itirazım şuna: Tayyip Erdoğan’a koşulsuz övgüyle yaklaşanlara ağız dolusu “yalaka” denirken... Ekrem İmamoğlu’na koşulsuz övgüyle yaklaşanlardan bu sıfat esirgeniyor.

Hükümet övgüsü yapan bir sanatçıya anında “yalaka” denirken... İmamoğlu’nun herkes tarafından görülüp kabul edilen hatasına bile sahip çıkan Athena Gökhan’a “yalaka” denmiyor.

Derdim buradaki çifte standarda dikkat çekmek... Başka bir şey değil.

Bazıları Tayyip Erdoğan’ın elindeki erk ile Ekrem İmamoğlu’nun elindeki erk arasında kıyaslama yapıp... “İkisi aynı kategoride değerlendirilemez” diyorlar.

Doğru ama unutmayalım ki Ekrem İmamoğlu’nun elindeki erk de bazılarının iştahını kabartacak nitelikte... Konser verdiriyor, önemli makamlara atamalar yapıyor, müthiş bir bütçeyi yönetiyor. Övgüler öyle çok da boşa gitmez yani."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakan Uraloğlu'dan X açıklaması! TFF, Sivasspor - Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Özgür Özel arasında görüşme olacak mı?
Sonraki Haber