"Atatürk yaşasaydı Canan Kaftancıoğlu'nu sevmezdi"

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, CNN Türk'teki Gece Görüşü programında Canan Kaftancıoğlu ile ilgili çok konuşulacak bir çıkış yaptı. Kaftancıoğlu'nun Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yaptığı paylaşımda yine "Atatürksüz bir tweet" attığını belirterek "Sanırım bunu gündeme gelmek için yapıyor" deri. Sevinç sonra da "Atatürk bugün yaşasaydı Canan Kaftancıoğlu'nu sevmezdi" dedi...

This browser does not support the video element.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü'nün konuğu olan Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, CHP İStanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bugün Cumhuriyet'in ilanının 97. yıl dönümü dolayısıyla attığı tweeti eleştirdi.

Sevinç şunları söyledi:

"Canan Kaftancıoğlu bugün yine Atatürksüz bir tweet atmış. Ama bir Cumhuriyet kutlama videosu hazırlamışlar orada bol bol Atatürk'ün görüntüleri ve sesi var. Canan Kaftancıoğlu biraz da gündeme gelmek için yapıyor galiba diye düşünüyorum ama bu tür davranışları, Atatürkle sorunlu olduğu şeklinde yarattığı algı Canan Kaftancıoğlu'na CHP'de de tepki çekiyor. Ben de yanlış buluyorum. Zaman zaman şöyle söylüyorum: Atatürk de yaşasaydı o da muhtemelen Canan Kaftancıoğlu'nu sevmezdi"

CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet'in 97. yıl dönümü dolayısı ile paylaştığı tweette "Varsın iktidar sahipleri seni mahrum etmek istesinler istikbalinden. Korkma! Hatırla kendini, vazifeni. Özgürlük için, eşitlik için, adalet için" ifadelerini kullanmış ve CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan videoyu paylaşmıştı.

Mesajda Atatürk'ten bahsedilmemesi dikkat çekmişti. 

Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül'de internet ortamında yapılan ve onur konuğu olarak katıldığı Taksim Toplantıları'nda "Türk siyasetinde örgütün yeri ve seçim güvenliği" konusunda yaptığı sunum sırasında Atatürk'ten, "Gazi Mustafa Kemal" diye söz etmişti. Atatürk ismini kullanmaktan kaçınan Kaftancıoğlu gelen tepkiler üzerine de bunun kendi tercihi olduğunu ifade etmişti. 

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?