ATAK FAZ-2 helikopteri ilk uçuşunu gerçekleştirdi!

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ATAK FAZ-2 helikopterinin ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiği anları sosyal medya hesabından paylaştı.

ATAK FAZ-2 helikopterinin ilk uçuşu TUSAŞ tesislerinde başarıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gelişmeyi sosyal medya hesabından, “ATAK’ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan ATAK FAZ-2 helikopterlerini yapılacak detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren teslim etmeyi hedefliyoruz.” ifadeleriyle duyurdu.



Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen T129 ATAK projesi kapsamında bugüne kadar Türk Havacılık Uzay Sanayii-TUSAŞ tarafından üretilen 53 adet ATAK helikopteri güvenlik güçlerine teslim edildi. ATAK FAZ-2 konfigürasyonundan ise ilk aşamada 21 adet teslim edilecek.



Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız Siyonistlerin tehdit ettiği Ergin Ataman'dan maç sonu şok çıkış Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yeni güne nasıl başladı?
Sonraki Haber