"Asla Unutma" belgeseli, TRT Belgesel ekranlarında izleyiciyle buluşuyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hazırladığı "Asla Unutma" belgeseli, bu akşam saat 20.00'de TRT Belgesel ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Belgesel, terör örgütü PKK'nın yaklaşık 40 yıldır gerçekleştirdiği katliamları ve bu katliamlar neticesinde yaşanan acıları mağdur, tanık ve şehit yakınlarının gözüyle kamuoyuna sunuyor.

This browser does not support the video element.

Televizyonda ilk kez yayınlanacak belgesel, PKK'nın Kürt kimliğini kullanarak uluslararası alanda algı yaratmasının önüne geçmek, şehitlere vefa göstermek ve şehitlerin geride bıraktığı yakınlarıyla dünya kamuoyu arasındaki empati bağını güçlendirmek amacıyla hazırlandı.

EVLAT NÖBETİNİN BAŞLADIĞI TARİHTE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

PKK'nın yaklaşık 40 yıldır kadın, çocuk ve yaşlı demeden gerçekleştirdiği katliamları, bu katliamlar neticesinde yaşanan acıları anlatan belgesel, Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine başladığı tarihte izleyiciyle buluşacak.

Hazırlanan belgesel serisinde mağdur, tanık ve şehit yakınlarının yaşadıkları tarifi imkansız acılar ve terör örgütü PKK'nın kanlı yüzü anlatılıyor.

PKK'NIN KANLI YÜZÜNÜ DÜNYAYA ANLATACAK

Türkçe, Kürtçe ve İngilizce hazırlanan belgesel sadece Türk milletini değil, aynı zamanda terör örgütü PKK'nın yoğun kara propagandasına maruz kalan Batı kamuoyunu da bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda "Asla Unutma" belgesel projesi, 40 yıldır hayatları, hikayeleri, türküleri ve çocuklukları yarım bırakan PKK’nın kirli ve kanlı yüzünü tüm dünyaya anlatma çabasına katkı sunuyor.

Belgesel projesi kapsamında, 1995'teki Hamzalı Katliamı (Diyarbakır), 2015'te Diyarbakır'da 12 yaşındaki Fırat Sımpil'in şehit edilmesi, 2016'daki Dürümlü Katliamı (Diyarbakır), 2019'daki Kulp (Diyarbakır) ve Nusaybin (Mardin) katliamları özelinde 5 belgesel hazırlandı.

Zeki Demirkubuz'dan Nuri Bilge Ceylan'a sert sözler: Adilik yapmasın! Onu hatırladınız mı? Yabancı Damat'ın Memik Dedesinden mesaj var ‘HUDUTSUZ SEVDA’DA İNTİKAM YOLCULUĞU! ‘BAMBAŞKA BİRİ’DE SIR PERDESİ ARALANDI! 'Do Not Disturb'te gemici Ayzek'in karaya oturuşu! 'Kötü Adamın 10 Günü' film incelemesi! İyi adam mı, kötü adam mı?