Askeri öğrenci olmak isteyenler için son günler!

Milli Savunma Üniversitesi subay ve astsubay yetiştirmek amacıyla çok sayıda öğrenci alacak. MSÜ'nün askeri öğrenci aday belirleme sınav başvuruları 16 Ocak tarihinde başlamıştı. Başvurularda son günlere girildi. Başvuru için son tarih 27 Şubat. Askeri öğrenci adayları 7 Nisan'da ise sınava girecekler. İşte başvuru detayları...

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından alınmaya başlanmıştı. 

Adaylar başvurularını 16 Ocak 2019 tarihinde yapmaya başladı.

Aday başvuruları için son tarih ise 27 Şubat 2019 olacak. Geç başvuru tarihi ise 7 Mart 2019 olarak açıklandı.

Adaylar başvurularını bu tarihler arasında ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek.

Sınava katılmak isteyen adaylar, “2019-MSÜ Kılavuzu ile Aday Başvuru Formu”na başvuru süresi içinde http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir.

SINAV TARİHLERİ...

Askeri öğrenci adayları 7 Nisan'da 135 dakika sürecek 'Askeri Öğrenci Belirleme Sınavı'na girecekler. 

Sınavda başarılı olacak adaylar 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında subay ya da astsubay olmak için tercihlerini yapacaklar. 

13 Haziran'da 2. seçim aşamasına katılacak adayların listesi açıklanacak. 

15 Haziran'da YKS 2019 TYT, 16 Haziran'da YKS 2019 AYT ve 13 Haziran'da açıklanacak bilgiye göre 24-26 Haziran tarihleri arasında Kara Harp Okulunda 2. aşamaya katılacaklar.  


2019-MSÜ Askeri Öğrenci Temin Süreci Akış Diyagramını görüntülemek için tıklayınız.

Adaylardan gelen sorulardan derlenen sıkça sorulan sorular bölümüne ulaşmak için tıklayınız...

Ankara'da kazanan çıkmadı, final bileti rövanşa kaldı! Bakan Uraloğlu'dan X açıklaması! Timur'un öpücük şoku Bahar'ı uyandırdı!
Sonraki Haber