Askeri eğitim uçaklarımız neden düşüyor?

Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçağın eğitim uçuşu sırasında düşmesinin üzerinden henüz 2 gün geçmişken, bir kötü haber de İzmir'den geldi. İzmir'de de eğitim uçuşu için havalanan KT-1 tipi uçak Foça açıklarında denize düştü. Eğitim uçaklarının art arda düşmesi 'İşin içinde başka bir şey mi var?' sorusunu akıllara getirdi.

Konya'da akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi bir gösteri uçağı 7 Nisan'da gerçekleştirdiği eğitim uçuşu sırasında düştü.

Kazada 38 yaşındaki Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit oldu. Türkiye, 3 ve 8 yaşlarında 2 çocuk babası şehidin acısını atlatamamışken, bir kaza haberi de İzmir'den geldi.

BİR KAZA DA İZMİR'DE

 Bugün ise İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için havalanan KT-1 tipi uçak, bugün saat 10.40 sıralarında Foça açıklarında İngiliz Burnu Orak Adası önlerinde denize düştü.

PİLOTLARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Uçaktaki pilotlar Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz yapılan çalışmayla kurtarılarak sahile çıkarıldı. Tedaviye alınan pilotların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

METİNER: KRİPTOLAR HER YERDE

Peş peşe meydana gelen eğitim uçuşu kazaları ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.  AK Parti'li eski Milletvekili Mehmet Metiner, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çeken bir noktaya parmak bastı.

"Askeri eğitim uçaklarımız bir bir düşüyor. İşin içinde başka bir şey olmasın?" diyen Metiner, "İçinden geçtiğimiz süreç her türlü ihtimali göz ardı etmememiz gereken bir süreç. Kriptolar her yerde." ifadesini kullandı.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber