Aşı, yarım milyon köpekbalığının sonu olabilir

ABD'de faaliyet gösteren 'Shark Allies' sivil toplum örgütü, koronavirüs aşısına ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Bu iddiaya göre, köpekbalıklarının karaciğerinden yapılan “Squalene” adlı doğal yağın yardımcı etken madde olarak koronavirüs aşılarında kullandığı ve aşı şirketlerinden birinin üretime başlaması durumunda, bağışıklık için 2 doz aşı yapılacağı öngörülmesi halinde 500 bin köpek balığının katledilebileceği ifade edildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için bir çok ülke aşı çalışması için çaba sarfediyor. ABD’de faaliyet gösteren ve köpek balıklarının neslini korumak için kurulan ‘Shark Allies’ sivil toplum örgütü koronavirüs aşısı çalışmalarında yarım milyon köpekbalığının katledilebileceğini açıkladı.

Sivil toplum kuruluşu, köpekbalıklarının karaciğerinden yapılan “Squalene” adlı doğal yağın yardımcı etken madde olarak koronavirüs aşılarında kullandığını belirtti.

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN ETKEN MADDE KÖPEKBALIĞINDA

Shark Allies yöneticisi Stefanie Brendl yaptığı açıklamada, köpekbalıklarının karaciğerinde bulunan ve mevcut grip aşıları da dahil olmak üzere birçok ilacın yapımında kullanılan doğal yağ “Squalene” için aşı şirketlerinden birinin üretime başlaması halinde 500 bin köpekbalığının katledilebileceğini vurguladı. Yağın bileşenindeki güçlü yağlar aşıdaki bağışıklık etkisini arttırdığını ifade eden Brendl, mevcut bazı koronavirüs aşısı adaylarında bu yağın kullanıldığını ifade etti.

Bizim gündemimiz yoğun Doğurganlığı etkilediği gerekçesiyle İsviçre'de Beypazarı yasaklandı! “İntihar etmek için akrep yedim”
Sonraki Haber