Aşı olmayanlar okula gidebilecek mi? Aşı olmayan öğretmenler ne olacak?

Aşı olmayanlar okula gidebilecek mi merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ağustos kabine toplantısı kararlarını açıklamasının ardından öğrenci ve öğretmenler alınan aşı kararlarını araştırmaya başladı. Peki aşı olmayan öğretmenler ne olacak?

6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitim başlayacak. Öğrencilerle irtibat halinde olacak olan öğretmenler ile ilgili alınan karar da açıklandı. 19 Ağustos kabine toplantısı kararlarına göre aşı olmamış öğretmenler haftada en az 2 kez PCR testi yaptıracak. PCR testinin zorunlu olduğu alanlara eğitim de eklendi. Peki aşı olmayanlar okula gidebilecek mi?

AŞI OLMAYANLAR OKULA GİDEBİLECEK Mİ?

Aşı karşıtı öğretmenlere kötü haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı kararlarını açıklamasının ardından PCR testleri de merak konusu oldu. Kabine kararlarına göre; yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa pcr testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarından düzenli pcr testi yaptırmalarını talep edeceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

PCR TESTİ NERELERDE ZORUNLU?

Uçak, sinema, konser gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu pcr testi uygulamalarının devreye alınacağı belirtildi. Temizlik, maske, mesafede bu kurallara riayet temel esas olarak açıklandı.

Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid tarifeyi açtı! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sivri dilli cevap Türkiye F-16'ları ne zaman teslim alacak?
Sonraki Haber