Aşı olanlar yan etkilere karşı ne yapacak? Korona aşısı olanlar hangi ilaçları kullanabilir?

Koronavirüs aşısı tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı. Aşılama programının ilk gününde 300 binin üzerinde kişi aşılandı. Ancak CoronaVac aşısının yan etkilerine karşı vatandaşların neler yapacağı konusunda kafalar karışık. Sağlık Bakanlığı ise korona aşısı olanların yan etkilere karşı izleyebileceği yolları açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı olanlar için oluşabilecek yan etkilere karşı izlenecek yolları ve alınacak önlemleri tek tek açıkladı. İşte aşı olanların izleyeceği yollar..

KORONA AŞISI OLANLAR YAN ETKİLERE KARŞI NELER YAPACAK?

Koronavirüs aşısı olanlar, aşı olduktan sonra kusma, yorgunluk, ishal, eklem ağrıları ve baş ağrısı gibi yan etkiler görüldüğü takdirde izlenecek yollar ve alınacak önlemler Sağlık Bakanlığı'nın "Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" sayfasında yer aldı.

Yorgunluk: İstirahat edilmeli ve vücut için yeterli sıvı alınmalı

Kusma, ishal: Bol sıvı tüketip beslenmenizi ishal diyetine uygun olarak düzenleyebilirsiniz. Olası bir durumda hastanelere başvurabilirsiniz.

Kas/eklem ağrısı: İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Baş ağrısı: Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Hafif ateş, titreme: İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

"Aşı uygulanan bölgede ağrı/şişlik/kızarıklık: Aşı uygulanan kolunuza yüksekte olacak şekilde pozisyon veriniz. Soğuk uygulama yapınız. (Örnek: Soğuk suyla ıslatılmış bir havlunun aşı yapılan bölgeye uygulanması vb. Bu sırada cilde doğrudan buz temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır.) Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanılabilir.

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İkinci yarı oynanıyor
Sonraki Haber