Asgari Ücretten vergi kalkacak mı? 2022 asgari ücretten vergi kalktı mı?

Asgari Ücretten vergi kalkacak mı? 2022 asgari ücretten vergi kalktı mı? Asgari ücrette gelir vergisi ve damga vergisi kalktı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2022 asgari ücret tutarı belli oldu. Alınan karara göre 2022 asgari ücret 4250 TL oldu. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisi de kaldırıldı.

Asgari Ücretten vergi kalkacak mı? 2022 asgari ücretten vergi kalktı mı? 2022 asgari ücret üzerinden alınan gelir vergisi ve damga vergisi kaldırıldı mı merak ediliyor. On yıllardır işveren üzerinden alınan asgari ücret damga vergisi ve gelir vergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla kaldırıldı.

ASGARİ ÜCRET DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Asgari Ücret 2022 tutarı belli oldu. Asgari Ücret Tespit komiyonu kararına göre 1 Ocak 2022'den itibaren asgari ücret 4250 TL oldu. 

Konunun işveren tarafıyla ilgili de tarihi bir karar alındı. Alınan karar göre Asgari ücretten alınan damga vergisi ve gelir vergisi kaldırıldı. 

"Asgari ücret gelir vergisi ne kadar" araştırması yapanlar için bu karar işverene yaklaşık olarak 450 TL'lik bir rahatlama getirecek.  

Damga Vergisi ve Gelir Vergisi'nin kaldırılmasının bütçeye yükü de yaklaşık olarak 130 milyar TL oldu. 

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber