Asgari ücret komisyonu bugün ikinci kez toplanıyor

Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zam toplantısının ikincisi saat 14.00'te Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılacak. Toplantıda; Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları temsilcileri ekonomik verileri paylaşacak.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında yapılacak ikinci toplantıda; Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak. Sosyal güvenlik prim gelirlerini etkileyen temel gösterge olan asgari ücret pazarlığında 'yaşam maliyeti, salgın döneminde ülkenin genel ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı' olmak üzere 4 parametre öne çıkacak.

BEKLENTİLER YÜZDE 30'U GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48'lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranı yüzde 30'u geçecek. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek.

Asgari ücret zammının yüzde 35-40 arasında olması bekleniyor.

Paris'te alarm: Büyükelçilikte 'canlı bomba' tehdidi! İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Yaşlı kadın hayata tutunamadı!
Sonraki Haber