Asgari Ücret İşverene Maliyeti 2022 Belli Oldu!

Asgari Ücret işverene maliyeti 2022 için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen yeni asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Peki 2022 asgari ücretin işveren maliyeti ne kadar oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararıyla 2022 Asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Günlerdir merakla beklenen kararı işçilerin yanısıra işverenler de yakından takip ediyor. Yeni asgari ücretin işverene maliyeti kararın açıklanmasıyla belli oldu.

ASGARİ ÜCRET İŞVEREN MALİYETİ 2022!

İşçi sendikaları ve hükümet ile bir süredir görüşülen 2022 Asgari Ücret zammı belli oldu. Komisyon tarafından alınana karar Cumhurbaşkanı'nın basın toplantısıyla duyuruldu. Brüt asgari ücret ne kadar oldu sorusu bir yana Asgari ücret işveren maliyeti 2022'de belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgi notuna göre, 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4253,4 lira olacak.

SGK ve işsizlik sigortası primi dahil olmak üzere işverene toplam maliyet 5 bin 879 lira olacak. Mevcut asgari ücretin işverene toplam maliyeti 4 bin 203 lira düzeyindeydi.

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Kızılcık Şerbeti dizisinde Görkem'in yaptıkları aileyi karıştırdı!
Sonraki Haber