Asgari Ücret Artışı Emekli Maaşını Etkiler mi? 2022 SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları..

2022 yılında geçerli olacak Asgari Ücret 4250 TL olarak açıklandı. Karar sonrası milyonlarca emekli de "asgari ücret artışı emekli maaşını etkiler mi" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Yüzde 50 gibi rekor bir artışla son 50 yılın en büyük asgari ücret zammı yapıldı. Kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılda milyonlarca işçinin alacağı asgari ücretin 4250 TL olacağını söyledi. Peki asgari ücret artışı emekli maaşını etkiler mi? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları 2022'de ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI EMEKLİ MAAŞINII ETKİLER Mİ?

Emekliler asgari ücret artışı sonrası harekete geçti. 2022 asgari ücretin 4250 TL olması sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilileri maaşlarının ne kadar artacağını hesaplamaya başladı.

Her yıl yılın iki yarısında maaşları artan emekliler TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları nispetinde maaş zammı alıyor. Merkez Bankası beklenti anketine göre ise daha önce açıklandığı gibi emekli maaşlarına yüzde 16 civarında bir zam yapılması öngörülüyor. Ancak bu rakamlar kesin değil.

Diğer yandan asgari ücret artışının emekli maaşına olan etkisi de merak edilen bir konu oldu. Malulluk aylığı ya da emekli maaşına zamların asgari ücret artışı ile doğrudan bir ilişkisi bulunmuyor. Yani asgari ücret artışı emekli maaş zamlarını etkileyen bir faktör değil.

Metin Külünk'ten Rifat Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına tepki! 19 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler 18 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber