Arveles Nasıl Kullanılır? Arveles neye iyi gelir? Günde kaç kez içilir? Arveles diş ağrısına iyi gelir mi?

Ağrı Kesiciler içinde en tesirli ilaçlardan olan Arveles kullanımı hakkında vatandaşlar aramalara devam ediyor. Baş ağrısı, migren ve diş ağrısında farmakolojik olarak etkisi kanıtlanmış olan Arveles günde kaç kere içilir? Arveles neye iyi gelir? uyku yapar mı? Detaylar haberimizde...

Arveles kullanımı hakkında merak edilenler arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Ağrı kesiciler içinde en çok tercih edilen ilaç olan arveles günde kaç kere içilir? Arveles neye iyi gelir? Piyasada bilinen ağrı kesiciler içinde en etkili olduğu bilinen arveles kullanımı, yan etkileri hakkında bilgileri sizler için derledik...


Arveles Nedir

Arveles ağrı kesici antiinflamatuvar ilaçlar olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. ARVELES 25 mg deksketoprofen (trometamol olarak) içerir ve 20 tabletlik ambalajlar halinde mevcuttur. Doktordan reçete ile alabileceğiniz gibi eczaneden de reçetesiz olarakta alınmaktadır. Arveles tedavisi edici ilaçlar sınıfından değildir. Mesela şiddetli diş ağrısı çektiğinizde kısa süreli çözüm için arveles kullanmanız mümkündür diş ağrısını geçirir ama diş tedavi edilmez ise ağrı tekrarlayacaktır. Aynı kural baş ağrısı yada migren içinde geçerlidir.

Arveles Ne İçin Kullanılır

Genel olarak arveles ne işe yarar yada ne için kullanılır sorusuna verilecek cevap aslında ağrı kesici yani vücudumuzda ağrıya neden olan bütün ağrılarda kullanılır.  Arveles kullananlar genelde ağrı ve acıyı kestiği için ilk olarak erveles ağrı kesici ilacı tercih etmektedir.

Kas ve iskelet sistemi ağrıları
Ağrılı adet dönemlerinde
Şiddetli baş ağrılarında
Migren ataklarında
Diş ağrılarında
Ameliyat sonrası ağrılarında
İltihaplı eklem ağrılarında

Arveles genel ilk tercih edildiği alan baş ağrısı ve diş ağrısı geçirmek için kullanılır. Arveles gününüzü kabusa çeviren bu ağrıları ortalama yarım saat için geçirmektedir. Arveles kullananlar genelde ağrılarının kısa sürede geçtiğini söylemişlerdir.

Arveles Yan Etkileri


Her ilaçta olduğu gibi arvelesinde içeriğinde bulunan etken maddelere karşı alerjiye balı olarak bazı yan etkiler görülebilir. Ayrıca erveles yan etkileri belirtilen dozdan daha fazla alındığında görülür. ve yan etkiler çok nadir görülen bir ilaçtır. 

Arveles yan etkileri;

►Yaygın yan etkiler:
• Mide bulantısı ve/veya kusma
• Karın ağrısı
• İshal
• Sindirim sorunları (hazımsızlık)

►Yaygın olmayan yan etkiler:

• Baş dönmesi (vertigo)
• Sersemlik, Uyuklama, yorgunluk• Uyku düzensizlikleri
• Çarpıntı, kızarma, şişkinlik
• Ağız kuruluğu
• Deri döküntüsü
• Ağrı, Baş ağrısı
• Ateş ve titreme hissi
• Genel kırıklık, keyifsizlik hissi

►Seyrek yan etkiler:
• Bayılma, nefes almada zorluk
• Çok yavaş nefes alıp verme
• İştah kaybı (anoreksi), mide sorunları
• Kaşıntılı döküntü, kaşıntı, deride hassasiyet
• Terleme artışı, ışığa karşı duyarlılık
• Sırt ağrısı
• Sık idrara çıkma, kabızlık
• Adet düzensizlikleri
• Bulanık görme
• Kulaklarda çınlama (tinnitus)

Arveles Nasıl Kullanılır


Arveles mutlaka size doktorunuzun bildirdiği dozda almaya dikkat etmelisiniz asla ağrıyı kesmek için fazla doz almayın. İhtiyacınız olan ARVELES dozu, ağrınızın tipine, şiddetine ve süresine bağlıdır. Doktorunuz size günde kaç tablet ve ne kadar süre ile almanız gerektiğini söyleyecektir. Önerilen doz genellikle, günlük 3 tableti (75 mg) geçmeyecek şekilde her 8 saatte bir 1 tablettir (25 mg).Arveles bir bardak su ile beraber alnır.Eğer ağrınız çok şiddetli ise yemeklerden önce yani aç karınla aldığınızda aldığınızda etkisini daha iyi gösterecektir.Aç karınla tek doz almanız yeterlidir.Arveles Hakkında Bilmeniz GerekenlerArveles ağrı kesici çok tercih edilen bir ilaç olduğundan bazen nerede ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda soru işaretleri olabilmektedir. Sizlere arveles hakkında merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağım.

Arveles baş ağrısına iyi gelir mi?

Evet arveles baş ağrısını geçirmek için kullanılabilir.

Arveles diş ağrısına iyi gelir mi?

Diş ağrısı yada iltihaplı diş ağrısını kısa süreliğine geçirmek için etkili bir ilaçtır.

Arveles ağrı kesici hamilelikte kullanılır mı?

Arveles hmilelik döneminde kullanılması kesinlikle sakıncalıdır. Hamile iseniz arveles kullanmayın.

Arveles ağrı kesici adet keser mi?

Genelde arveles aldım adetim kesildi sorusu sadece arveles değil ağrı kesici alan bütün bayanlarda görülme ihtimali vardır. Arveles adet dönemimde alınan bir ilaçtır. Şiddetli adet ağrıları geçirmik için almanız mümkün ama yan etkleri nadirde olsa görülmektedir.

Arveles ağrı kesici emziren anneler

Emziren anneler kesinlikle arveles ağrı kesici kullanmazlar. Zaten sadece arveles değil emzir me döneminde hiç bir ağrı kesiciyi almamaya özen göstermelisiniz. Anne sütüne geçtiği bilinmektedir.

Arleves ateş düşürür mü?

Arveles ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği olan bir ilaçtır.

Arveles çocuklar kullanabilir mi?

Kesinlikle 18 yaşından küçüklerin kullanması tavsiye edilmez. Arveles yaşlılarda ise günlük 2 tabletten fazlası önerilmez.

Arveles 2 tane alınır mı?

Arveles tek seferde 2 yada daha fazla almak yan etkilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Tek seferde 1 tane tablet alınması gerekmektedir.

Arveles kaç saate bir alınır?

Günlük önerilen doz sayısı 3 tablettir. Arveles 8 saat ara ile 1 tablet yani 25 mg almak yeterlidir.

Arveles ağrı kesici alırken alkol kullanımı

Ağrı kesici ilaç aldıktan sonra kesinlikle alkol almayın alkol arveles ağrı kesicinin yan etkilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Alkol mide kanaması riskini artırmaktadır.

Arveles Prospektüs
Herhalde dünya üzerinde prospektüs bilgilerini okumadan ilaç kullanan en fazla kişi ülkemizdedir. Kesinlikle ilaç hakkında bilgi almak yan etkilerini öğrenmek için prospektüs bilgilerini okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz. İlaç hakkında en doğru ve güncel bilgiye Arveles Prospektüs ile ulaşabilirsiniz.
Arveles Fiyat

Arveles ne kadar fiyatı nedir sorusuna cevap vermek gerekirse etkisi büyük ama fiyatı küçük ilaçlardan biridir. 

ARVELES 25 MG FILM KAPLI TABLET (30 TABLET)
Barkod : 8699832090284
Satış Fiyatı: 19.24 ₺
Son Güncelleme: 14 Mart 2020

Arveles reçeteli fiyatı ve arveles reçetesiz fiyatı değişiklik göstermektedir. Kesinlikle bu ilacı evinizde bulundurmak istiyorsanız doktorunuza ilacı kullanmanız gerektiğini söylemelisiniz. Kulaktan dolma bilgiler ile ilaç kullanmayın.Sizlere bu yazımızda arveles ağrı kesici nedir, nasıl kullanır, ne işe yarar, neye iyi gelir hakkında bilgi vermeye çalıştım. Bilgilerin İnternet’ten derlenmiştir güvenirliliği garanti değildir. Kesinlikle sitemizde yazanlar doktor tavsiyesi değildir. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber