Arnavutluk'ta bir deprem daha! Tsunami uyarısı yapıldı...

Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi. Ülkede Adriyatik Denizi açıklarında yerel saatle 07:08'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. İkinci depremin şiddeti 5.4 olarak güncellendi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 13 olarak açıklandı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta merkez üssü başkent Tiran'ın 34 km kuzeybatısı olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Yerel saatle 03:54'te meydana gelen deprem yerin 10 km altında oluştu. Deprem sebebiyle çok sayıda binada hasar oluştuğu bilgisi geliyor.

 

6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 9 dakika sonra 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

7 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ...

Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.

13 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Arnavutluk Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada deprem sebebiyle şu ana kadar 13 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

TÜRK VATANDAŞLARIN KALDIĞI OTEL ÇÖKTÜ

6,4 büyüklüğünde deprem meydana gelen Arnavutluk'ta 20 Türk vatandaşının kaldığı otel çöktü. Depremzedelerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, "20 Türk'ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu" duyurdu. Büyükelçi Yörük, bölgedeki Türklerin başkent Tiran'a gönderileceğini de sözlerine ekledi.

TSUNAMİ UYARISI

Ülkede Adriyatik Denizi açıklarında yerel saatle 07:08'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. İkinci depremin şiddeti 5.4 olarak güncellendi.

Depremin ardından Adriyatik ve Akdeniz kıyısındaki çevre ülkeler için tsunami uyarısı yayınlandı.

 
 
YDS/1 sonuçları açıklandı! ÖSYM YDS sınav sonuç görüntüleme ekranı! Dünyanın en iyi otelleri açıklandı! Türkiye'den bir otel listede Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldi
Sonraki Haber