Ardan Zentürk değerlendirdi: Ayasofya'da bir Rus Ortodoks Kilisesi eksikti

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin gelişmeleri YouTube hesabından yayınladığı videoda açıklayan gazeteci Ardan Zentürk, ''Bir Rus Ortodoks Kilisesi eksikti, o da ABD'den sonra tartışmaya girdi...'' ifadelerini kullandı. İşte son gelişmeler...

Mustafa Kemal Atatürk’ün müzeye dönüştürülmesini sağladığı, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ayasofya’nın, yeniden cami statüsünde ibadete açılması planı hem hukuki açıdan soru işaretleri yarattı, hem de beraberinde yeni bir siyasi tartışmaları başlattı.

Ayasofya tartışmaları TBMM gündemine de taşınırken, Danıştay 10. Dairesi’nde bir dernek tarafından açılan dava kapsamında Ayasofya Müzesi’nin statüsüyle ilgili 2 Temmuz’da yargı kararı verileceği belirtiliyor.

''BİR RUS ORTODOKS KİLİSESİ EKSİKTİ...''

Gazeteci Ardan Zentürk, kendi adını taşıyan YouTube hesabından, Ayasofya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zentürk, paylaşımında, ''Bir Rus Ortodoks Kilisesi eksikti, o da ABD'den sonra tartışmaya girdi... Ayasofya meselesi küresel gövde gösterisine dönüştü, AÇIN!.. Bağımsız politika rotasında İncirlik'i de KAPATIN!.. Nasıl bir kuşatma bu?'' ifadelerini kullandı.

18 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Tokat'ın turistik ilçesi Sulusaray'da deprem paniği yaşanıyor... Tokat'ta korku dolu gece! 1 dakika ara ile beş deprem!
Sonraki Haber