Araba almak isteyenler dikkat! 2022 yılının en uygun fiyatlı sıfır araba modelleri belli oldu! İşte o modeller…

2022 yılının en uygun fiyatlı sıfır araba modelleri belli oldu. Fiat Egea, 2022 yılının en uygun fiyatlı sıfır araba modeli oldu. En ucuz otomatik vites araba modelleri arasında ise Hyundai, Toyota, Dacia, Fiat, Citroen ve Honda yer aldı.

Arabaların teknik özellikleri, motor büyüklüğü ve teknolojik donanımının artması araç fiyatı üzerinde etkilidir. Bunun yanı sıra aracın satışa sunulduğu ülkedeki vergi ve gümrük masrafları da sıfır araba fiyatlarını arttırabilir. Benzer teknik özellik ve donanıma sahip araçlar da markalara göre farklı fiyat etiketleriyle satışa sunulabilir. Arabalar Türkiye’de genel olarak Hatchback, Sedan, Minivan ve SUV sınıflarında satışa sunulur. Bu sınıflar içinde en ucuz fiyatlı 2022 model sıfır aracı bulabilmek için detaylı bir pazar araştırması yapmak gerekir. Sıfır araç fiyatları hakkındaki yorum ve değerlendirmeler de sıfır araç satın almak isteyen kullanıcılara yardımcı olabilir.

2022 yılının en ucuz sıfır araba modellerini satan markalar; Hyundai, Renault, Fiat, Kia, Toyota ve Volkswagen’dir. Bu markaların Türkiye’de en uygun fiyatlarla satışa sunduğu sıfır araba modelleri ise; Hyundai i10, Renault Clio Joy, Fiat Egea, Kia Picanto, Toyota Yaris ve Volkswagen Polo’dur. Uygun fiyatlı sıfır arabalar genellikle Hatchback sınıfında yer alır. Ayrıca uygun fiyatlı sıfır araçların motor hacmi ve beygir gücü düşük düzeydedir. Bunun yanı sıra uygun fiyatlı sıfır arabalar genellikle benzinli yakıt tüketimiyle satışa sunulur. Bazı dönemler firmalar tarafından sıfır araç kampanyaları uygulanır. Bu dönemlerde araçlar daha uygun fiyatlarla satın alınabilir. Bunun yanı sıra engelli araç fiyatları da aracın teknik özelliklerine göre farklılaşabilir.

EN UYGUN SIFIR ARAÇ MODELİ: FİAT EGEA

Sıfır araba fiyatları üzerinde yeni nesil teknolojik özellikler, ekonomik krizler ve hammadde ücretlerindeki artış etkilidir. Türkiye’de satışa sunulan sıfır arabalar da bu artışlardan etkilenmiştir. Türkiye’de 2022 yılında öne çıkan araba fiyatları başlangıç tutarı yaklaşık 270.000,00 TL civarındadır. Sıfır araba fiyatlarında uygun etiketlerle satış sağlayan markalar arasında; Hyundai, Fiat, Ford, Volkswagen, Kia ve Renault yer alır. 2022 yılında en uygun sıfır araç modelinin Fiat Egea modeli olduğu görülür. 2022 yılında artan maliyetler dolayısıyla uygun fiyatlı ekonomik sıfır araç bulmak daha zor bir hale gelmiştir. Buna rağmen sıfır araç almak ikinci el araç almaya göre çeşitli avantajlar sunar. Bu avantajlar arasında; sıfır araçların üretici firma garantisinde olması, araç donanım ve güvenlik özelliklerinin yeni nesil teknolojiye sahip olması ve sürüş konforunun üst düzey olması sayılabilir.

EN UCUZ OTOMATİK VİTESLİ ARABALAR HANGİLERİ?

Otomatik vites araba modelleri, manuel vitesli arabalara göre kullanım açısından daha pratiktir. Ayrıca otomatik vitesli arabalar, sürüş esnasında sürücü hakimiyetini de artırır. 2022 yılında Türkiye’de satışa sunulan en ucuz otomatik vitesli araba markaları arasında; Hyundai, Toyota, Dacia, Fiat, Citroen ve Honda yer alır. Türkiye’de satışa sunulan diğer en ucuz otomatik vitesli araba modelleri ise şu şekilde sıralanır:

  • Fiat Egea Easy 6 İleri 1.6 Multijet 130 HP araba modeli: Araba önden çekişlidir. Dizel yakıt tüketimine sahip araç 100 km’de ortalama 4,3 litre yakıt tüketir. Krom kaplı kapı kolları araca estetik hava katar.

  • Honda City Elegance Otomatik 1.5 Benzinli araba modeli: Araçta bulunan Honda tasarımına sahip CVT şanzıman sistemi ekstra yakıt tasarrufu sağlar. Önden çekişli araç 100 km’de ortalama 6,2 litre yakıt tüketim değerine sahiptir. Ayrıca led arka stoplar ve alüminyum alaşımlı jantlar araca modern hava verir.

  • Toyota Corolla 1.5 Vision: Araç 100 km’de 5,8 litre yakıt tüketim değeri ile dikkat çeker. Kullanılan yakıt türü benzindir. Aracın ön bölümünde yer alan dokunmatik ekran ve gövde üzerindeki çizgiler aracın teknolojik özelliklerini ön plana çıkarır.

  • Hyundai Jump i10 Otomatik vites otomobil modeli: Araç Hatchback kasa sınıfında yer alır. 1.0 hacimli motor düşük hacimli olmasına rağmen üstün çekiş özelliklerine sahiptir. Benzinli olarak satışa sunulan aracın 100 km’de ortalama yakıt tüketim değeri 5,7 litredir.

  • Dacia Duster Comfort Otomatik vites 1.3 Turbo araba modeli: Araç motoru 150 HP güç üretir. Aracın yerden yüksek oluşu engebeli yollarda kolay yol tutuşuna imkan verir. Benzinli model 100 km’de ortalama 6,4 litre yakıt tüketir.

  • Citroen C3 Otomatik 1.2 Puretech: Araç 6 ileri vitesli şanzımana sahiptir. 100 km’de ortalama 4,8 litre benzin tüketir. Araç ufak yapıda görünsede 300 litre bagaj hacmine sahiptir.

2022 YILININ EN UYGUN FİYATLI HATCHBACK ARABALARI

Türkiye’de Hatchback araç modelleri arasında yer alan manuel vitesli araçlar otomatik vitesli araçlara göre daha uygun fiyatlardadır. 2022 yılının en uygun Hatchback araba modelleri; Hyundai, Fiat, Renault ve Ford markalarında yer alır. 2022 yılında en uygun fiyatlarla satışa sunulan Hatchback arabalar ise şu şekilde sıralanır:

  • Hyundai i10 1.0 MPI 67 HP Jump: Araç yaklaşık 17,3 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşır. 5 ileri vitese sahip araç ortalama 5,2 litre benzin tüketim değerine sahiptir.

  • Fiat Egea Hatchback 1.4 Fire 95 HP manuel: Önden çekişli araç ortalama 12,10 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşır. Benzin yakıt tüketimine sahip araç 50 litre yakıt depo kapasitesi ile satışa sunulur. 100 km’de ortalama yakıt tüketim değeri 6,8 litredir.

  • Renault Clio Joy 1.0 65 HP manuel: 5 ileri vitesli araç benzin türü yakıt tüketir. Araç 100 km’de ortalama 4,9 litre yakıt tüketimi ile dikkat çeker.

  • Ford Fiesta 1.0L EcoBoost 100 HP otomatik vitesli: Araç 1.0 hacimli motora sahip olmasına rağmen 0’dan 100 km hıza ortalama 12,2 saniyede ulaşır. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip araç 100 km’de yaklaşık 5,2 litre benzin tüketim değerine sahiptir.

2022 YILININ UYGUN FİYATLI ARAZİ ARACI FİYATLARI

Arazi araçları dört çeker özelliği sayesinde engebeli yollarda kolay sürüş imkanı sağlar. Bunun yanı sıra arazi araçlarının iç hacimleri de oldukça geniştir. Üstün teknoloji ve donanım özelliklerine sahip arazi araçlarının üstün özellikleri ve dört çeker güç özelliği fiyat etiketlerini de artırır. 2022 yılında Türkiye’de alınabilecek en ucuz sıfır arazi araç modellerini üreten markalar arasında; Fiat, Hyundai, Dacia ve Kia ön plana çıkar. Bu markalar SUV özellikleri taşıyan ekonomik model araçları ortalama 470.000,00 TL fiyatlarla satışa çıkarır.

2022 YILININ EN UCUZ ELEKTRİKLİ ARABALARI

Çevreye duyarlı olarak üretilen elektrikli arabalar, sessiz sürüş keyfinin yanı sıra düşük yakıt maliyeti ile de dikkat çeker. Yeni nesil teknolojilerle üretilen elektrikli arabalar, benzinli ve dizel arabalara göre daha düşük yakıt maliyeti oluşturur. Elektrikli araba fiyatları, benzinli ve dizel yakıt sistemlerine sahip modellere göre biraz yüksek olabilir. Türkiye’de 2022 yılında satışa sunulan en uygun elektrikli araba modelleri ise şu şekildedir:

  • Renault Zoe: Araç 52 kWh’lik batarya ile ortalama 395 km yol kat etmeyi sağlar. Ayrıca araç üzerinde elektrik donanıma sahip sürüş yardımcıları da yer alır.

  • MG ZS EV Luxury: MG markası, elektrikli araç modeli MG ZS EV Luxury ile 143 HP güç üreten motorlu aracı kullanıcı beğenisine sunar. Araç tam dolu pil kapasitesinde 263 km menzile sahiptir.

  • Hyundai Kona Electric: Kona elektrikli araç modeli 136 HP güç üretimine sahiptir. Aracın tam dolu kapasite maksimum menzili 305 kilometredir.

Harekat öncesi PKK'dan CHP'ye 5 ödev! İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu! İsmailağa Cemaati’nin lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber