Antalya'da yaşayanlar dikkat! Aylık 206 TL elektrik faturası desteği veriliyor! İşte elektrik faturası yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapanlar, anne adayları, yaşlılar veya elektrik faturası ve kömür yardımına ihtiyacı olan bireyler başta olmak üzere birçok olanda maddi destek veriyor. Bu kapsamda, "sosyal yardım programları" ile ihtiyaç sahibi olan ve Mardin'de yaşayan vatandaşlara elektrik faturası desteği veriliyor. İşte Mardin Aile Bakanlığı elektrik faturası yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik sağlanan maddi desteklerdeki çeşitlilik her geçen gün artıyor. Bu bağlamda Mardin'de yaşayan dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik türketim desteği veriliyor...

NOT: Söz konusu sosyal yardım desteklerinin kapsamları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenebilmektedir. Bu sebeple yardım programlarının kapsamındaki değişiklik/güncellemelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfasında ulaşabilirsiniz. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MARDİN ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ YARDIMI KAPSAMI

Elektrik desteği yardımından, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler yararlanabilecektir. Buna ek olarak, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler başvuru kriterlerine uygundur.

Bu kapdamda;

01.01.2022 tarihinden itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh, 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh, 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh, 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır.

 1-2 kişilik aile

103

3 kişilik aile

137,33

4 kişilik aile

171,67

5 kişilik aile

206

ANTALYA ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU SÜRECİ

Vatandaşların elektrik faturası yardımından yararlanabilmeleri için için, herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yoktur. Hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT ikamet ettikleri bölgeye en yakın gitmeleri yeterlidir.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber