Annesini ve babasını kaybedenlere 600 TL yardım parası veriliyor! İşte Mardin öksüz ve yetim yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi desteği ihtiyacı olan ve Mardin'de ikamet eden dar gelirli vatandaşlara destek oluyor... Bu kapsamda, Aile Bakanlığı "sosyal yardım projeleri" çerçevesinde anne ve babası vefat eden öksüz ve yetimlere ayda 600 TL ödeme yapılıyor. İşte, Mardin Aile Bakanlığı İstanbul öksüz ve yetim başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyacı olan ve Mardin'de yaşayan vatandaşlara maddi yardım sağlamaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "yardım projeleri" kapsamında dul, yetim, asker, çoklu doğum yapanlar, eğitimine maddi sebepler dolayısıyla devam edemeyenler başta olmak üzere pek çok vatandaşa maddi destek veriyor. Bu çerçevede de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, annesi ve babası vefat etmiş olanlara ayda 600 TL yardım yapıyor.

MARDİN ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI KAPSAMI

Öksüz ve Yetimlere  Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası  veya her ikisi de vefat etmiş çocuklara yöneliktir.

MARDİN E-DEVLET ÖKSÜZ VE YERİM YARDIMI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öksüz ve yetim maaşı başvurusu yapmak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına T.C. kimlik kartları ile başvuru yapmaları yeterlidir.

Başvuru süreci ise -eğer ilk başvuru ise- 30 gün içerisinde tamamlanmaktadır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Tüm bunlara ek olarak e-Devlet sistemi üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlara ulaşabilirsiniz.

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI MİKTARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında ihtiyaç sahiplerine 600 TL destek verilmektedir.

Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem! Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Murat Ceylan açıkladı! All Star'da büyük dokunulmazlık mücadelesi...
Sonraki Haber