Anneler Günü'nde çiçekçiler evlere servis yapacak mı? Sokağa çıkma yasağında çiçekçiler açık mı?

Anneler Günü'nde çiçekçiler evlere servis yapacak mı? Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alaraka çoğu kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. COVID-19 virüsünün Türkiye'de de görülmesiyle 3.461 kişi hayatını kaybetti. Devlet tarafından sağlık önlemleri alınmaya devam edilirken hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Anneler Günü'nün yaklaşmasıyla çoğu çiçekçilerin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, Anneler Günü'nde çiçekçiler evlere servis yapacak mı? Detaylar haberimizde..

Anneler Günü'nde çiçekçiler evlere servis yapacak mı? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüsü birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile birçok iş yeri, AVM'ler, camiler, berberler ve okullar bir süreliğine kapatıldı. Önlemler alınmaya devam edilirken hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirildi. Birçok kişi Anneler Günü'nün yaklaşması ile Pazar günü çiçekçiler evlere servis yapacak mı? sorusunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Anneler Günü'nde çiçekçiler evlere servis yapacak mı? Sokağa çıkma yasağında çiçekçiler açık mı? Detaylar haberimizde...

ANNELER GÜNÜ'NDE ÇİÇEKCİLER EVE SERVİS YAPACAK MI?

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz "Pazar günü sokağa çıkamayan vatandaşlarımız telefonla ya da internetten bizlere ulaşsınlar, evlere servis yapalım istiyoruz" dedi.
Anneler Günü için çiçekçilik sektöründe hummalı bir çalışma yürütülüyor. İç piyasaya yönelik çiçek toplama ve paketleme işlemleri devam ediyor.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, AA muhabirine, Anneler Günü'nde sektöre yönelik bir esneklik talebinde bulunduklarını söyledi.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini anımsatan Yılmaz, bu hafta kısıtlamadan çiçekçilerin muaf tutulmasını istediklerini dile getirdi.

"EN GÜZEL HEDİYE ÇİÇEKTİR"

Yılmaz, Anneler Günü çalışmalarının salgın nedeniyle sönük geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İhracatta bu yıl salgın nedeniyle kaybımız söz konusu. Çiçeği sürekli üretmek durumundayız, yetişen bu ürünler satılmadığı takdirde ya dalında kuruyor ya da çöpe gidiyor. Bir defaya mahsus, Anneler Günü'nde şehirdeki çiçekçiler açık kalsın, pazar günü sokağa çıkamayan vatandaşlarımız telefonla ya da internetten bizlere ulaşsınlar, evlere servis yapalım istiyoruz. Çiçek, sevgiyi, mutluluğu sembolize ediyor. Zor günlerden geçtiğimiz şu süreçte evlerine kapanan annelerimize, sevdiklerimize çiçek alalım, onları mutlu edelim. En güzel hediye çiçektir."

Seralarda üretilen çiçeklerin 25 milyon dallık kısmının 20 ülkeye gönderildiğini aktaran Yılmaz, ülke genelinde 60 bin dekarlık alanda kesme çiçek üretimi yapıldığını, 100 binin üzerinde istihdam oluşturulduğunu bildirdi.

İsrail İran'a saldırdı! Bitcoin sert düştü Şans Topu sonuçları 17 Nisan 2024! Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı
Sonraki Haber