Anıları üzerinde taşıyan balık resmi satıldı

Unutmamaya çalışan balığı resmeden Ressam Kübra Yuvacı’nın eseri, İş insanı Göksel Gürsoy tarafından satın alındı. Satılan eseri ile ilgili konuşan Yuvacı "Eserde görülen, başlığın kuyruğuna bağlı olan kırmızı kurdela ise; bizlerin bir şeyleri unutmamak için yaptığımız bir ritüelin yansımasıdır" dedi.

Ressam Kübra Yuvacı, balık üzerinde ağız ve gözlerde çintemani motifi, kuyruk kısmında rumî motif kullanmayı tercih ettiği eseri için, “Balık, bu motifler ile dünyanın bir ucundan diğer ucuna geleneksel Türk sanatlarımızın esinlenildiği tüm hatıraları, esinleri üzerinde taşımaktadır” dedi.

İlk eseri için konuşan Ressam Kübra Yuvacı, “Eserde görülen, başlığın kuyruğuna bağlı olan kırmızı kurdela ise; bizlerin bir şeyleri unutmamak için yaptığımız bir ritüelin yansımasıdır. Parmağımıza kırmızı kurdela bağlayarak bazı olayları, anıları, yapılacakları aklımızda tutmaya çalışırız” dedi.

“Burada resmedilen, hafızası yetersiz olan balık, unutmamak için çaba sarf etmekte, anılarını üzerinde taşımaya devam etmektedir” diyen Ressam Yuvacı, “Hût, kişinin bir şeyi başarmak isterse çaresini, istemez ise bahanesini bulabileceğini ve bu doğrultuda gösterdiği mücadelesini ifade etmeyi amaçlar” dedi.

Bu eserinin diğer çalışmalarına da yön vereceğini söyleyen Kübra Yuvacı’nın “Hût” eseri NFT (Dijital Varlık Yönetimi) alanında büyük atılımlar yapan TBY Holding Yönetim Kurulu Üyesi Göksel Gürsoy tarafından satın alındı.

Genç sanatçının ilk eserine talip olan Gürsoy, “resmî gördüğümde zihnimde gerçekleşen manayı, ressamın dilinden dinlemek, sonrasında bu esere ilgimi artırdı. Holding olarak sanata ve sanatçıya desteğimiz hep var olacak” dedi.

Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı Dünya Bankası'ndan dikkat çeken altın analizi! 2024'te rekor kıracak Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunmuştu!
Sonraki Haber